Pe drumul de costise ce duce la Vaslui…

aprilie 15, 2010 in Cupa României

Un indiciu poetic despre o noua destinatie de referinta in fotbalul romanesc. FC Vaslui are de cateva sezoane rezultate meritorii pe plan intern, a jucat destul de bine in cupele europene, are o organizare cu adevarat profesionista la club dar parca nu iesise, cu adevarat, in fata. Acum, dupa calificarea in finala Cupei Romaniei, Vasluiul si-a parafat statutul de centru de putere in fotbalul romanesc.

Frumoasa si fascinanta calificarea in finala Cupei. Dupa 0-1 in tur ma asteptam la un meci echilibrat cu Brasovul. N-a fost deloc asa, trupa antrenata de Marius Lacatus reusind un galop de sanatate cum de mult nu am mai vazut intr-o partida cu o astfel de miza.
Raul Costin, Wesley Lopes, Lucian Sanmartean si Carlos Costly au ingropat visele de marire ale „stegarilor”. Mai mult, moldovenii au etalat un fotbal-spectacol, generos, frenetic. Asta spre deliciul unei asistente numeroase si generoase in aplauze.
Echipa miliardarului Adrian Porumboiu are sanse reale la castigarea Cupei Romaniei chiar daca pe 26 mai, la Iasi, va da peste o specialista a competitie, CFR Cluj. Sunt sigur ca iesenii vor fi alaturi de trupa lui Lacatus, un tehnician care bifeaza prima performanta de top in cariera de antrenor. Pana va da ochii cu CFR, in finala, FC Vaslui merge in Gruia, in campionat. O victorie la Cluj ar reprezenta nu doar un mic pas spre titlu cat mai ales un rezultat de moral pentru marea finala de la Iasi.
Exista si dezamagiri dupa mansa-retur a semifinalei disputata la Vaslui: accidentarea lui Dani Coman. Portarul Brasovului nu va mai putea evolua pana la finalul sezonului. O lovitura grea primita de selectionerul Razvan Lucescu. Cum Pantilimon si Tatarusanu sunt departe de pretentiile unei prezente in poarta nationalei e clar ca in acest moment a aparut o criza. Greu de rezolvat.
Asadar, CFR Cluj-FC Vaslui in finala Cupei Romaniei. O finala in care Steaua n-a mai ajuns de vreo 11 ani, Dinamo de vreo cinci iar Rapidul de vreo trei. E clar ca „granzii” Capitalei, poate doar cu numele, pierd pe toate fronturile. Dupa Cluj, Timisoara si Urziceni, Vasluiul reprezinta un nou pol de putere in fotbalul mioritic. Asteptam si trofee!