„Panzerele”, pe drumul de Moscova!

iunie 25, 2018 in CM 2018 - Rusia

Toni Kroos a schimbat ruta Germaniei spre… Moscova!

O vorbă din peluză spune cam așa: „Pe nemți ești sigur că i-ai bătut abia când îi vezi urcați în autocar”. Spre completare, măcar când îi vezi la dușuri. E suficient de sigur. 🙂 Dincolo de glumă, Germania s-a salvat miraculos și poate ajunge în optimile de finală. Un thriller cu Suedia cum rar am mai văzut. „Panzerele” au venit ca un tăvălug peste scandinavi, secundă cu secundă, minut cu minut. Suedia nu avea cum să scape fără înfrângere. Și asta pentru că a avut în față o echipă și un selecționer, Joachim Low, care au știut în orice moment ce și cum să facă pentru îndeplinirea obiectivului. Clar, Germania revine și are toate armele pentru a-și apăra titlul cucerit în Brazilia. După etapa a doua a grupelor lista cu echipele care au impresionat se mărește un pic. După Spania, Franța, Brazilia, Germania și Anglia arată că sunt acolo. Aș mai adăuga Croația, o trupă care știe ce vrea atunci când intră pe teren. Și nu aș renunța la Argentina. Dacă sud-americanii reușeșc să ajungă în „optimi” vor încurca multe socoteli și nu se vor opri acolo. Deocamdată, să ajungă și mai vedem!

Germania rămâne Germania. „Die Mannschaft” a reușit să se salveze dintr-o situație aproape imposibilă. Condusă cu 1-0 de Suedia și om eliminat în minutul 82 (Boateng), scandinavii s-au văzut prea repede cu sacii în căruță deși aveau multe exemple când alții au pățit-o din același motiv. Nemții nu au renunțat nicio secundă la ideea că pot câștiga jocul. Tăvălugul german a zdrobit naivitatea suedezilor care n-au tras de timp exact atunci când a trebuit, pe final, deși tot meciul cam asta le-a fost partitura. 🙁 Kroos a inventat un șut providențial și cu asta basta. Deutschland über alles !!!
Ce urmează? Cred că Germania nu va rata optimile de finală. Și nici „sferturile”. Și nici semifinalele. Și nici finala. Trupa asta este setată să câștige indiferent de ceea ce se petrece pe teren. Se adaptează pe loc la jocul adversarului, îl citește din mers după care lovește acolo unde există slăbiciunea. Zecile de centrări la firul ierbii, tari, nu au fost o întâmplare, iar acest detaliu a dat peste cap masiva apărare suedeză. Doar un exemplu…
Anglia este și ea gata să facă istorie. Nu este vorba de acest 6-1 cu Panama ci de maniera în care a fost obținut, de calitatea jocului afișat de insulari. Cu mulți băieți de ispravă adunați în jurul golgheterului Kane, Anglia va face meciuri mari la această Cupă Mondială. La fel și Croația. Dacă este să căutăm cu tot dinadisul un nume-surpriză acesta poate fi Croația. Trupa căpitanului Modric are forță, putere, inimă, dorință cu carul. Cu sânge de luptători în ADN, croații ar putea reprezenta numele care n-a fost inclus pe lista pretendentelor la trofeu. După lecția de fotbal predată Argentinei, Croația a câștigat și dreptul de a merita mai multă atenție!