Deutschland, Auf Wiedersehen!

iunie 28, 2018 in CM 2018 - Rusia

Final trist pentru Germania și selecționerul Joachim Löw.

Germania a spus „adio” mondialului. Nemților nu le priește pământul rusesc. Dincolo de glumele amare, cu trimitere la campaniile militare din Rusia, rămâne umilința sportivă. „Die Mannschaft” au avut o grupă accesibilă, iar în ultimul joc au stat la mâna lor. Cu Coreea de Sud aveau nevoie de un simplu 1-0 dar meciul a fost mai complicat decât au crezut selecționerul Joachim Löw și elevii săi. Obosiți, neinspirați și fără vlagă, nemții au clacat din toate punctele de vedere. Toni Kroos a fost înger și demon: a semnat victoria cu Suedia printr-un gol fabulous și tot el a parafat dezastrul total printr-un „asist” la primul gol coreean. Campioana mondială en-titre pleacă acasă și amână revanșa Braziliei pentru altădată. Ce optimi de finală aveam cu Brazilia – Germania! Probabil sau mai mult ca sigur va pleca și Löw, iar antrenorul Jürgen Kloop devine principalul candidat pentru postul de selecționer. În ciuda dezastrului din Rusia, Germania nu moare ca fotbal. Va reveni și mai puternică și să nu vă mirați dacă peste patru ani va cuceri din nou Cupa Mondială!

O eliminare istorică. Nu sunt cuvinte mari dar atunci când Germania pleacă acasă după meciurile din grupă trebuie să spunem fraza asta. În patru ani, „Die Mannschaft” a trecut de la o extremă la alta. De la victoria incredibilă obținută pe pământ brazilian până la expulzarea din grupa F, de pe ultimul loc, după înfrângeri la zero cu Mexic (0-1) și Coreea de Sud (0-2). Incredibil, dar adevărat!
Ciudat, Gotze și Schurrle, oamenii care acum patru ani au contribuit decisiv la golul victoriei din prelungiri contra Argentinei, nu au mai avut loc în primul unsprezece. Culmea, anul trecut Germania cucerea Cupa Confederațiilor aici, în Rusia, cu o trupă fără cine știe ce vedete. Dar uite că acum fotbalul și-a arătat fața sa imprevizibilă. Nu a contat că Germania este locul 2 în lume, după Brazilia, ca arie de selecție, n-au contat performanțele și experiența selecționerului Joachim Löw. Meciul cu Coreea de Sud s-a jucat la Kazan, nu la Volgograd (fostul Stalingrad), că altfel ironiile pe seama nemților erau și mai amare. 🙁
Și uite cum marea Germanie pleacă acasă, iar țărișoare precum Croația, Belgia sau Elveția visează frumos la cât mai multe nopți sub cerul Mondialului. Fotbalul este o stare de spirit care basculează foarte ușor de la extaz la agonie, de la bucurie la supărare. Ce să mai spunem? Deutschland, auf wiedersehen!