Nu plânge pentru mine Argentina

iunie 22, 2018 in CM 2018 - Rusia

Dureri de cap pentru marele Messi. Argentina a fost umilită de Croația și depinde de șansă dacă mai rămâne la Mondial!

După acest 3-0 de neprezentare pe care Croația l-a administrat Argentinei, primul gând a zburat spre melodia „Don’t cry for me Argentina” din muzicalul „Evita”. Cântecul interpretat de Eva Peron, personajul principal, Madonna în… real, este lentă exprimând emoții și regrete. Exact ceea ce a trăit marele Messi și colegii săi. Umilință maximă pentru Argentina, umilință maximă pentru Messi care la acest Mondial a pierdut lupta pentru supremație cu Ronaldo. Cel puțin până acum. Croația a strălucit și s-a calificat în „optimi”. Cu un Luca Modric magnific, mijlocașul croat reușind unul dintre cele mai frumoase goluri marcate până acum la Cupa Mondială. Sub comanda antrenorului Jorge Sampaoli, Argentina arată jalnic. Nici valoare, nici sacrificiu, nici inimă. Nimic din ce știam că are Argentina. În schimb, Croația le-a avut pe toate și a strălucit!

Inexplicabilă prestația Argentinei. Și cu Islanda, și cu Croația. Jucători obosiți, fără orizont tactic, fără încredere. Pur și simplu sud-americanii au jucat din amintiri, iar asta nu ține de cald atunci când întâlnești o trupă cu vedete de top precum Croația. Messi sau Aguero au fost eclipsați de Modric, Rakitic sau Mandzukic. La toate capitolele: fizic, tehnic, tactic, psihic, organizatoric etc.
Din favorită a grupei D, Argentina a ajuns pe post de „cenușăreasă”. Messi și ai săi se roagă să nu câștige Islanda partida cu Nigeria că altfel e jale mare. Dacă Islanda nu câștigă în fața africanilor, Argentina rămâne la mâna ei cu condiția ca aceeași Islanda să nu bată Croația. Oricum, doar un miracol mare de tot poate duce Argentina în optimile de finală. O postură jenantă pentru o fostă campioană mondială.
Șocul cel mare rămâne Lionel Messi. Starul Barcelonei nu și-a ajutat mai deloc coechipierii, nici el nu a fost ajutat, iar la capitolul realizări personale cel mai important este… penalty-ul ratat cu Islanda. 🙁 Golul ăla putea drege situația Argentinei cum la fel de bine poate să însemne „bomboana” de pe colivă. Messi poate ieși din naționala Argentinei pe ușa din dos. Seamănă un pic a blestem dar trecând peste imaginația paranormală este nedrept ceea ce i se întâmplă acestui fotbalist care a impresionat planeta.
Chiar dacă jocul croaților a fost pe alocuri dur, uite că s-au văzut cu sacii în căruță după doar două meciuri. Dacă va câștiga grupa D, în „optimi” Croația este foarte posibil să dea peste Danemarca. Și uite cum trupa condusă de Modric visează la sferturile de finală, iar Argentina tremură din toate încheieturile cu gândul că va trebui să-și ia bilete pentru cursa de Buenos Aires.