Spania, Franța, Brazilia, primele favorite?

iunie 20, 2018 in CM 2018 - Rusia

Elvețianul Steven Zuber (roșu) a egalat Brazilia după ce l-a împins evident pe Miranda. Fault în atac dar unde a fost… „VAR”-ul?

Spania, Franța și Brazilia au arătat echilibru, valoare, atitudine de echipe cu pretenții la titlul suprem. Ibericii au afișat multă forță mentală în acel 3-3 de senzație cu Portugalia. Lusitanii visează și ei frumos dar depind, aproape total, de jocul și forma lui Cristiano Ronaldo. Franța este puternică, poate juca la cel mai înalt nivel, poate bate pe oricine. Brazilia, în ciuda egalului controversat cu Elveția (1-1), când a primit gol după un fault evident în atac, rămâne una dintre candidatele serioase la titlu. Să nu uităm de Germania și să nu ne grăbim să punem cruce nemților. Campioana mondială a început cu stângul însă are resurse să meargă mai departe. Deocamdată, după prima etapă a grupelor, Spania, Franța și Brazilia au arătat că pot visa la trofeu însă mai sunt de jucat meciuri și abia la începutul „optimilor” vom avea o imagine clară despre favorite!

Spania seamănă cu o echipă care știe ce vrea. Nu a rupt gura târgului, ca joc, dar la acel 3-3 cu Portugalia a revenit când puțini mai credeau că poate s-o facă. Ronaldo a reușit tot ce-a vrut, iar egalul cu ibericii i se datorează în exclusivitate. Sincer, fără Cristiano în primul unsprezece Portugalia nu valorează mare lucru.
Franța, deși s-a chinuit cu Australia (2-1) are potential. Sigur poate să joace mult mai bine, variat și în viteză. Fără doar și poate, naționala antrenată de Didier Deschamps va ajunge în fazele superioare ale Mondialului. Cu jucători ca Griezmann, Pogba, Giroud, Varane sau Lloris, „cocoșii galici” pot visa la un trofeu la care râvnesc de ceva vreme.
Brazilia este o altă nominalizare la categoria favoritelor. Nu vă luați după egalul cu Elveția. În primul rând, acel 1-1 este rodul unei grave erori de arbitraj. Surprinzător, nici arbitri din cabina… „VAR” nu au văzut sau nu au vrut să vadă faultul în atac comis de elevețianul Zuber asupra lui Miranda. Și nici faultul în careu comis de Akanji asupra lui Gabriel Jesus. Brazilia are însă echipă, joacă ce știe și sigur va ajunge sus.
Deși nu apare în titlul editorialului, Germania rămâne o favorită. Chiar și după eșecul cu Mexic. „Die Mannschaft” are în componență jucători de clasă, luptători, experimentați, care pot bate pe oricine. Doar să nu fie vorba de oboseală că altfel vom mai auzi de campionii lumii.