„Panzerele” înaintează spre Kiev!

iunie 18, 2012 in EURO 2012

Lars Bender se bucură după golul de 2-1 cu Danemarca. Germania este în „sferturi”. Deutschland uber alles!

În grupa A s-a dansat sirtakis pe acorduri de bouzouki. Nu oriunde ci pe ulița cehă. Grecia și Cehia au șocat o lume întreagă după ce au eliminat marea favorită la „sferturi”, Rusia, respectiv una dintre gazde, Polonia. În grupa B, „panzerele” conduse de selecționerul Joachim Low, au călcat totul în picioare și înaintează către Kiev, locul marii finale. Altfel, Portugalia s-a scos în ultimul moment grație unei „duble” marca Cristiano Ronaldo și a trimis acasă Olanda, la braț cu Danemarca!

Grecia a repetat ce a știut mai bine la turneul final de acum opt ani, din Potugalia, unde a devenit regina Europei. Elenii au stricat jocul, au tras de timp cât au putut, au fentat fotbalul cum au știut dar s-au calificat lăsând în lacrimi o Rusie întreagă. O Rusie care după acel strălucitor 4-1 cu Cehia s-a îmbătat cu ideea că olandezul Dick Advoocat a inventat „portocala mecanică din Est”. Doar un fâs! 🙂
În schimb, Cehia a demonstrat forță și stăpânire de sine. „Ulița cehă” de altădată a revenit în atenția lumii. Sub comanda căpitanului Petr Cech, naționala Cehiei a reușit să lase acasă Polonia deși din postura de gazde a lui Euro 2012 polonezii au avut de partea lor totul: suporteri, arbitraje îngăduitoare, adversari accesibili. Până la urmă Cehia a fost o nucă prea tare!
Germania a entuziasmat pe toată lumea. Ca atitudine dar mai ales ca joc. Nemții și-au respectat blazonul și au învins Danemarca. Trei victorii din trei. Mannschaft-ul merge ceas și cum în sferturile de finală dă peste Grecia cred că putem bifa prima mare favorită la titlul european. În acest moment, mașinăria germană pare de neoprit!
Cristiano Ronaldo a arătat cine este exact atunci când naționala Portugaliei avea mai mare nevoie de el. Două goluri au fost suficiente pentru a stoarce definitiv o „portocală mecanică” fără prospețime. Poate ăsta a fost norocul Portugaliei. În schimb, Olanda este marea dezamăgire a turneului. Infatuați, cu o aroganță greu de înțeles, „batavii” pleacă acasă cu tolba goală. Zero puncte. Mai mare rușinea!
Știm deja primele două „sferturi”: 21 iunie, ora 21:45, Varșovia (Polonia): Cehia – Portugalia; 22 iunie, ora 21:45, Gdansk (Polonia): Germania – Grecia. Dacă totul decurge normal, Germania și Portugalia sunt în semifinale!