Italia, noroc cu… Spania!

iunie 19, 2012 in EURO 2012

Balotelli și-a pus lacăt la gură după ce a marcat golul doi cu Irlanda. L-a ajutat Donucci. Știa că totul a depins de atitudinea Spaniei!

„Squadra azzura” trebuie să-i mulțumească Spaniei pentru prezența în „sferturi” la EURO 2012. Ibericii au demontat toate speculațiile legate de un posibil blat în meciul cu Croația. La 1-1 în Croația – Spania, deși avea 2-0 cu Irlanda, Italia pleca acasă. Iar la 2-2 tot spre Roma o apuca indiferent de rezultatul cu irlandezii. O calificare tipică „macaronarilor”, cu două remize de 1-1 și un 2-0 chinuit în fața unei Irlande antrenată, culmea, de un italian: Giovanni Trapattoni. Acum, Spania și Italia zâmbesc dar nu peste mult timp pot fi din nou față în față. De data asta în semifinale!

Campioana mondială și europeană en-titre și-a respectat blazonul. Lumea bună din fotbal vorbea înaintea acestei confruntări despre un posibil blat. Un 1-1 al Spaniei cu Croația ar fi trimis Italia acasă chiar dacă „squadra azzura” s-a impus la două goluri în fața Irlandei. Un 2-2 scotea „squadra azzura” definitiv din cărți!
O situație complicată în care ibericii nu s-au băgat deși puteau scăpa ușor de un nume mare în perspectiva prezenței în semifinale. Italia se află pe culoarul Spaniei și după acel 1-1 în meciul direct cele două formații pot da nas în nas în penultimul act al competiției. Dar până acolo e cale lungă!
Italia s-a comportat așa cum ne-a obișnuit de ani și ani. Chinuitor, șovăelnic și ezitant. Asta în grupa C din care a făcut parte. Până la urmă, dar cu dureri de cap, a ajuns acolo unde și-a dorit, în sferturile de finală. „Macaronarii” au jucat cu ochii spre meciul Spaniei cu Croația și au tremurat serios pe final de teama unui aranjament în culise. Mai ales pentru un 2-2 care făcea inutil efortul din meciul cu irlandezii.
La alte turnee finale au existat astfel de mizerii. Dar nu pe seama unei mari campioane precum Spania. Asta înseamnă superioritate, valoare. Adică să joci cu gândul de a fi cel mai bun. Mereu. Spania a arătat că poate și alături de Germania are toate motivele din lume să viseze la marea finală. Asta dacă își menține suflul până la finală!
Cât despre Italia să nu subestimăm această reprezentativă. Mereu a început prost turneele finale și ne-am trezit cu ea, întâmplător sau nu, în ultimul act. Italia are forță și poate încurca orice adversar. Până la urmă este una dintre echipele fermecătoare cu aură de învingătoare. Ce meci putem avea în semifinale cu Spania și Italia!
Dar până atunci mai au ceva de spus Franța și Anglia, cel mai probabil echipele care vor veni în „sferturi” din grupa D! Vedem diseară…