Orbul găinilor sau rea-voință?

iunie 20, 2012 in EURO 2012

A fost gol valabil pentru Ucraina! Terry a respins mingea după ce aceasta a trecut linia porții!

Ucraina a avut gol valabil cu Anglia. Mingea șutată de Devic a trecut linia porții dar arbitrul de poartă, aflat la câțiva metri, a avut orbul găinilor. Logic, „centralul” Victor Kassai nu a validat golul. La 1-1 cu Anglia, Ucraina era în cărțile calificării. Așa s-au impus britanicii. La limită. Suficient pentru un meci de zile mari în „sferturi”: Italia – Anglia. Tot în grupa D, Franța s-a făcut de râs în fața Suediei. Ibrahimovici a fost autorul unui gol de generic tv, iar Larsson a făcut praf atitudinea de superioritate a francezilor. „Cocoșii” lui Blanc, jumuliți și umiliți, vor avea viață grea în sferturile de finală, cu Spania. Poate ultimele 90 de minute trăite de „franțuzi” de la EURO 2012!

Putem afirma că naționala Ucrainei a fost eliminată de către arbitri. În minutul 61 al partidei cu Anglia, când englezii conduceau cu 1-0, Devic a șutat puternic spre poarta lui Hart, acesta a ezitat însă veteranul John Terry a evitat golul. Eroare optică. Reluările au arătat clar că balonul a trecut linia fericirii. Arbitrul de poartă era la câțiva metri dar probabil se gândea ori la iubita lăsată acasă, ori la soție, ori la vreo ucraineeancă focasă care îl aștepta la hotel. Să nu vrei să vezi o fază simplă pare mai degrabă rea-voință decât orbul găinilor!
Apare o mare problemă. Brigada formată din cinci arbitri, cu un „central”, doi asistenți și doi arbitri de poartă, pare ineficientă. Mă refer la fazele din careu, cu urmări decisive pe tabela de marcaj. Acești „fluierași de poartă” nu văd când mingile ies în out, nu văd faulturi, nu văd hențuri clare și, mai grav, nu văd goluri pe care ei ar trebui să fie primi care să le valideze. Referitor la ultima temă, revine în atenție proiectul cu acel cip montat în minge care generează un piuit intermitent atunci când balonul depășete linia porții. După golul anulat Ucrainei chiar că este nevoie de el!
Franța nu a avut norocul britanicilor. A fost bătută măr de Suedia. Chiar mai clar decât o arată scorul de 0-2 înregistrat pe tabelă. Și cu toate astea „cocoșii galici” merg mai departe. Vom avea două „sferturi” de zile mari cât două finale: Spania – Franța, Italia – Anglia!