„Panzerele” inainteaza spre Johannesburg

iunie 16, 2010 in CM 2010 - Africa de Sud

Nu este titlul unui film de razboi ci doar o incercare de a descrie maniera in care Germania a intrat in acest turneu final. Un 4-0 cu Australia echivalent cu o demonstratie de forta. Nemtii s-au prezentat in Africa de Sud cu cea mai tanara echipa de dupa Al Doilea Razboi Mondial. Doua guri de foc, Podolski si Klose, plus „artileria usoara” Muller si Cacau au scufundat Australia. In grupa D, Germania si-a croit deja drum spre Johannesburg dar pana la finala mai are de tras, nu gluma!

Joachim Low are tupeu si curaj. Selectionerul Germaniei a ales sa se prezinte la Mondialul din Africa de Sud cu un lot intinerit masiv desi obiectivul a ramas acelasi: cucerirea titlului mondial. Lui Low i-a iesit mutarea, nemtii demonstrand pe stadionul din Durban ca alcatuiesc o echipa redutabila.
Recunosc ca nu le-a fost deloc greu sa faca asta in fata Australiei. In urma cu patru ani, cand turneul final a fost gazduit de Germania, „cangurii” au lasat o impresie excelenta. Povestea nu s-a mai repetat, iar „panzerele” lui Low au calcat efectiv in picioare o selectionata care nu a stiut ce i se intampla decat dupa fluierul de final.
Lukas Podolski si Miroslav Klose sunt tunurile grele din ofensiva. Cei doi nu au rupt gura targului in sezonul recent incheiat in Bundesliga unde au inscris impreuna, sper sa nu gresesc, doar cinci goluri. Uite ca in Africa de Sud au fost cei au deschis drumul Germaniei spre fazele superioare, reusitele lui Thomas Muller si Cacau conturand o victorie categorica.
Pana in acest moment Germania este singura echipa care a aratat cu adevarat bine. Chiar mai bine decat aroganta selectionata a Argentinei, la carma careia Diego Maradona spera sa-si recapete gloria de altadata. Tin sa remarc caracterul jucatorilor germani care la 4-0 si cu un om in plus pe teren au decis sa nu mai forteze. O atitudine de echipa mare. Chestie de caracter…

P.S. Duminica am vazut un meci plictisitor, in grupa C, oferit de Slovenia si Algeria. Prezenta la al doilea turneu final din istorie, Slovenia s-a ales cu o victorie la limita, 1-0, tot pentru… istorie. Nu ca Slovenia ar fi jucat cine stie ce, ci datorita gafei monumentale a portarului algerian Chaouchi.
O surpriza placuta a fost Ghana. Desi multi spuneau ca este mare favorita, Serbia nu a aratat mare lucru contra Ghanei. Multe greseli ale sarbilor, precipitare, nervozitate etc. O „reteta” care avea sa aduca, pe final, un penalty izbavitor pentru… africani. Ghana se gandeste deja la calificarea in optimile de finala in timp ce Serbia trebuie sa aleaga: totul sau nimic.