Păcatul patronilor: cred că știu totul despre fotbal!

mai 3, 2014 in Liga 1

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a tunat și fulgerat după egalul de la Mediaș. E posibil ca la Astra să asistăm, din vară, la schimbări majore!

Patronul Astrei, Ioan Niculae, a tunat și fulgerat după egalul de la Mediaș. E posibil ca la Astra să asistăm, din vară, la schimbări majore!

O mare problemă în fotbalul românesc o reprezintă patronii. Dincolo de faptul că trebuie lăudați pentru că investesc, la fel de bine merită criticați pentru declarațiile inoportune pe care le fac mai tot timpul. La adresa jucătorilor, antrenorilor, președintelui executiv sau adversarilor. De cele mai multe ori astfel de vorbe au efect de bumerang și afectează, în primul rând, chiar echipa în care investesc. Ultima mostră pe tema asta ne-a fost oferită de Ioan Niculae, patronul Astrei. Egalul de la Mediaș a pus în pericol locul 2. Din acest motiv, domnul Niculae a pus tunurile pe președintele Dinu Gheorghe. La fel a făcut cu antrenorul Daniel Isăilă, pe care l-a dat afară, la fel a făcut cu alți jucători care și-au luat tălpășița de la Giurgiu. Rezultatul? Astra a pierdut titlul, poate pierde locul 2, iar în ritmul ăsta chiar și Cupa României. Păcat!

Remiza albă de la Mediaș, 0-0 cu Gaz Metan, a turnat gaz peste foc. Patronul Astrei, Ioan Niculae, l-a criticat în termeni foarte duri pe președintele Dinu Gheorghe pentru rezultatele slabe și transferurile de jucători.
Niculae i-a reproșat lui „Vamă” cedarea lui Fatai. „Nu trebuia niciodată să renunţăm la Fatai, mai ales că l-am dat mai mult pe nimic. În plus, noi am jucat în tot acest timp fără atacant pentru că Yazalde nu e aşa ceva, nu trebuie folosit ca atacant. Am fost păcălit cu acest Yazalde, care mi-a fost prezentat ca atacant”, a spus patronul Astrei conform www.gsp.ro (http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/video-ioan-niculae-l-a-distrus-pe-vama-patronul-astrei-s-a-enervat-dupa-un-nou-pas-gresit-0-0-cu-gaz-metan-425022.html).
În urmă cu aproape un an, Ioan Niculae spunea despre același Fatai cu totul altceva: „Domnul Fatai și cu domnul Budescu au ratat din doi metri. Nici nu știu cum se poate rata de acolo, trebuie să faci eforturi. … De Fatai, mi-era și rușine că a jucat cu tricoul alb, trebuia să aibă tricoul adversarilor!” (http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Cupa+Romaniei/Niculae+Ca+sa+ratezi+la+fel+ca+Fatai+trebuie+sa+faci+eforturi). Incredibil, dar adevărat!
La un club mare nu se face așa ceva. Ieri e neagră, azi e albă. Patronii din fotbalul românesc se implică prea mult în viața sportivă a echipelor pe care le finanțează. De aceea apar „bisericuțele” în vestiar, de aceea apar tensiuni când nu este cazul, de aceea nu sunt rezultate. Domnul Ioan Niculae e prea pătimaș, iar această trăsătură afectează viața echipei. E păcat de munca jucătorilor, a antrenorilor, a președintelui de club și, nu în ultimul rând, de banii investiți!