FC Vaslui, falimentul echipei fără suporteri!

mai 2, 2014 in Liga 1

Adrian Porumboiu a creat la Vaslui toate condițiile pentru marea performanță. N-a avut suporteri adevărați, iar asta l-a costat scump. Poate prea scump!

La FC Vaslui, Adrian Porumboiu a creat toate condițiile pentru marea performanță. N-a avut suporteri adevărați, iar asta l-a costat scump!

Păcat de zecile de milioane de euro investite de Adrian Porumboiu. Fostul mare arbitru a vrut să construiască o echipă mare dar n-a ales calea cea mai bună. Orașul nu l-a ajutat, iar suporterii, ioc. Jucătorii mari care au trecut pe la Vaslui, în frunte cu Adailton, Wesley și Sânmărtean, au adus rezultate dar nu trofee. Și asta pentru că echipa era mai degrabă un produs comercial decât o stare de spirit. Falimentul anunțat pentru la vară confirmă ceea ce spun. Nu cred însă că domnul Porumboiu și-a spus ultimul cuvânt în fotbal. Știe că are de luat o revanșă. În primul rând, cu el însuși. La banii care îi are ar face bine să se îndrepte, urgent, spre un club cu nume, cu imagine, cu fani. Disponibil este Rapidul. O grupare capabilă să umple cu suporteri „Arena Națională”, un club numit „farmecul vieții”. FC Vaslui aproape a murit dar se poate naște o altă poveste frumoasă. Depinde de Adrian Porumboiu!

Polonezul Piotr Celeban și lituanianul Vytautas Cerniauskas sunt ultimii doi jucători de valoare pierduți aiurea de FC Vaslui. Nuno Viveiros, Madson, Straton și Antal au depus și ei memorii ca să poată pleca unde văd cu ochii. La Vaslui se alege praful de tot și circulă zvonul că, din vară, echipa intră în faliment.
Păcat de investițiile făcute de Adrian Porumboiu. FC Vaslui ar putea să dispară de pe harta fotbalistică a României. Principalul motiv este acela că a fost echipa fără suporteri, fără tradiție, fără istorie. Când vrei să cucerești trofee, când îți propui obiective îndrăznețe e musai să te bazezi pe o stare de spirit. Altfel nu faci mare brânză! 🙁
Domnul Porumboiu trebuia să abordeze în acest spirit implicarea sa în fotbal. Poate că Iașul era mai aproape de ceea ce își dorea însă nimic nu este pierdut. Rapidul așteaptă izbăvirea. Un patron cu nume și foarte mulți bani. O oportunitate pentru Adrian Porumboiu sau cea mai scurtă cale de a reveni în prim-plan. Pe cai mari! 🙂
Cred că asta și-a dorit Adrian Porumboiu la FC Vaslui dar n-a prea avut. A mai bătut Steaua și Dinamo, chiar și Rapidul, dar nicio bucurie adevărată. Nu trofee, nu faze superioare în competițiile europene. Cu echipe fără suporteri e tare, tare greu!