Finala „condamnaților”: Benfica – Sevilla!

mai 2, 2014 in Liga Europa

Finală iberică în Europa League: Benfica Lisabona - FC Sevilla. Pe cine pariați?

Finală iberică în Europa League: Benfica Lisabona – FC Sevilla. Pe cine pariați?

Cine ar fi pariat pe o astfel de finală în Liga Europa? Foarte puțini. Juventus era considerată mare favorită în „dubla” cu Benfica, iar Valencia mai tare ca Sevilla. Și ce-a ieșit? O finală-șoc: Benfica – Sevilla. Juve nu a întors acel 1-2 din tur, iar Benfica a ținut cu dinții de 0-0. Cu un preț uriaș: trei jucători suspendați pentru finală (Perez, Markovici și Salvio), iar Garay, fractură de piramidă nazală. Mare decepție pentru torinezi mai ales că finala va fi găzduită de… „Juventus Stadium”. În cealaltă semifinală, Valencia a reușit „remontada”, după 0-2 în tur, dar nu s-a bucurat de ea. „Liliecii” au condus cu 3-0 până în ultimele secunde ale prelungirilor însă Sevilla a înscris miraculos și a detonat bomba pe „Mestalla”. Tocmai echipele „condamnate” să rămână acasă se vor urca în avionul de Torino pentru marea finală. Incredibil, dar adevărat!

Ibericii fac legea în Europa. După finala spaniolă din Liga Campionilor mai avem una cu echipe din Peninsula Iberică: Benfica Lisabona – FC Sevilla. Mai mult, sunt șanse mari ca Spania să pună mâna pe ambele trofee ceea ce ar fi încă o confirmare a supremației fotbalului din această țară.
Benfica a rezistat eroic asaltului torinez. Juve a fost prea sigură că va marca golul izbăvitor, iar la final a plâns amarnic. „Bătrâna Doamnă” a ratat ocazia de a fi prezentă la cel mai spectaculos bal al Ligii Europa: finala. Lusitanii ajung acolo însă prețul plătit este imens: trei jucători suspendați (Perez, Markovici și Salvio), iar Garay are fractură de piramidă nazală.
La fel ca în „sfertul” cu Basel (5-0), Valencia a reușit „remontada”. După 0-2 la Sevilla, „liliecii” au avut 3-0 însă le-au lipsit câteva secunde ca să se vadă în marea finală de la Torino. Mbia i-a dus pe andaluzi în extaz cu un gol reușit la ultima fază a meciului. Curat ghinion pentru Valencia, curat noroc pentru Sevilla! 🙂
Pe 14 mai vom avea, la Torino, finala la care ne-am gândit cel mai puțin: Benfica – Sevilla. Cred că spaniolii au devenit favoriți după ce Benfica va veni acolo cu o echipă decimată de suspendări și accidentări. Dar mai știi? În fotbal orice este posibil. Absolut orice!!!