Otelul, in Liga Campionilor! Restul e poveste…

mai 16, 2011 in Fotbal, Liga 1

Echipa antrenata de Dorinel Munteanu si-a trecut in cont primul titlu de campioana. Un titlu al bunului simt, al muncii cu capul bagat in pamant, al modestiei si al managemantului destept. In timp ce rivalii au preferat sa stea la televizor, cu fel si fel de declaratii, „otelarii” din Galati au stat mai mult pe teren. Au avut un singur dor: Liga Campionilor. Si li s-a implinit! Restul este poveste…

Otelul Galati s-a impus in fata Timisoarei si este campioana Romaniei la fotbal. Un succes al bunului simt si muncii duse la extrem. Stilul german imprimat de Dorinel Munteanu, care a pus accent pe o pregatire fizica impecabila, a transformat in „panzere” niste jucatori pe care multi ii luau la misto la inceputul campionatului.
De ce un titlu al bunului simt? Otelul a avut parte pe finalul de campionat, si inca mai are, de un adevarat linsaj mediatic. Galatiul a stiut sa pareze si s-a preocupat doar de fotbal. Jucatorii au fost tinuti departe de cancanuri, iar replica oficiala a clubului a ramas mereu in limitele decentei. Din acest punct de vedere doua bile albe: una pentru Dorinel, cealalta pentru presedintele Marius Stan.
De ce un titlu al muncii cu capul bagat in pamant? In iarna, cand alte echipe erau deja in Antalya la adapost de gerul taios, „Munti” si-a dus elevii in munti. Unii au ras facand trimitere la metodele vechi de pregatire. Dorinel si-a vazut de ale lui si i-a pus pe jucatori sa rupa pantele muntilor la Piatra Mare. Dupa antrenamente fotbalistii de la Otelul nu aveau timp decat de sauna si masa pentru ca picau in pat morti de oboseala. Si efectele s-au vazut pe teren!
De ce un titlu al modestiei? Pentru ca jucatorii galateni si-au respectat mereu adversarii. Prin declaratii, prin atitudine. La fel si antrenorul Dorinel Munteanu, la fel si seful clubului, Marius Stan. Cred ca modestia a fost una dintre calitatile determinante in parcursul Otelului. La inceput nimeni nu i-a luat in serios, iar cand s-a realizat ca Galatiul are sanse mari sa castige titlul deja era prea tarziu.
De ce un titlu al managementului destept? Pentru ca presedintele Stan a stiut cum sa organizeze clubul astfel incat dupa un sezon de senzatie sa duca echipa direct in grupele UEFA Champions League. La Otelul s-a facut echipa cu jucatori ieftini dar buni. Apoi s-a dat credit total antrenorului. Daca Galatiul schimba tehnicienii o data la doua luni, cum s-a intamplat prin alte locuri, sigur nu ajungea aici.
Felicitari pentru jucatori, pentru Dorinel, pentru Marius Stan. Acum se pot gandi la Barcelona, Real sau Arsenal. Un titlu urias, o performanta pentru istorie!