Oltchim, ziua cea mare!

aprilie 5, 2013 in Handbal

Katarina Bulatovici, „gura de foc” a Oltchimului gata să ardă poarta unguroaiceșlor de la Györ. O super jucătoare care dacă este ajutată de echipă dă gol după gol!

Katarina Bulatovici, „gura de foc” a Oltchimului, gata să ardă poarta unguroaicelor de la Györ. O super jucătoare care dacă este ajutată de echipă dă gol după gol!

Poate cea mai frumoasă echipă din România, și la propriu și la figurat, va juca sâmbătă seară primul meci din semifinalele Ligii Campionilor. În ciuda problemelor financiare din ultima vreme, fetele de la Oltchim au reușit aproape un miracol. O echipă minunată pentru care autoritățile locale nu au făcut mare lucru. Măcar o sală polivalentă multifuncțională, cu peste 10.000 de locuri, la Rm. Vâlcea, pentru ca ele să joace acasă. Cu adevărat acasă. S-au făcut în schimb terenuri de fotbal în pantă cu marcaj portocaliu și săli de sport la capătul lumii. Oltchim întâlnește Györul la București. Polivalenta este gata să se prăvale peste unguroaice vibrând la scandările fanilor. Este ziua cea mare. Fetelor, aveți curaj, tupeu și jucați pentru România!

Nu știu dacă o echipă de fotbal sau din alt sport ar fi avut rezultatele fetelor de la Oltchim în condițiile financiare deja cunoscute. Cu întârzieri și restanțe mari la plata salariilor. Și totuși „chimistele” joacă handbal la cel mai înalt nivel. Cu condiția să formeze cu adevărat o echipă și să nu joace individual. De asta are grijă antrenorul Jakob Vestergaard.
Un meci tare de tot. Și Oltchim, și Györ ETO sunt redutabile în faza defensivă. Cred că diferența se va face în atac. Cine este mai lucid, mai atent cu ocaziile de gol va câștiga prima manșă și poate calificarea. La un asemenea nivel concentrarea poate fi cheia jocului.
Formațiile românești suferă la acest capitol însă Oltchimul are destule „straniere” care să compenseze acest handicap. Plus danezul Vestergaard, un antrenor experimentat care știe să-și motiveze jucătoarele indiferent de situația existentă pe tabela de marcaj.
Bulatovici – Manea poate fi cuplul de succes al Oltchimului însă mare atenție la blocarea celor trei „guri de foc” de la Györ. Mă refer la Görbicz, Amorim și Loke. Oltchim are o echipă incredibilă capabilă de un meci mare. Dar iată trupa standard cu care Vestergaard va încerca să câștige cu Györ: Ungureanu – Managarova – Manea – Brădeanu, Pineau – Barbosa – Curea, iar pe faza ofensivă Bulatovic. O victorie la trei, patru goluri diferență poate deschide Oltchimului poarta spre finala Ligii Campionilor. Hai, fetelor! Hai Oltchim!

P.S. Oltchim Rm. Vâlcea – Györ ETO, ora 18:00, în direct la Digi Sport 1!