Anghelache, cel mai tare transfer făcut de Dinamo!

aprilie 4, 2013 in Liga 1

Constantin Anghelache este capabil să transforme Dinamo într-un club european. Pe toate planurile. Vrea să înceapă cu academia de fotbal. Adică, să asigure viitorul!

Constantin Anghelache este capabil să transforme Dinamo într-un club european. Pe toate planurile. Vrea să înceapă cu academia de fotbal. Adică, să asigure viitorul!

Numirea lui Constantin Anghelache în funcția de președinte executiv la Dinamo este cel mai tare transfer realizat la Dinamo de zece ani încoace. În primul rând pentru că domnul Anghelache este un reputat expert în finanțe, doctor în economie, ceea ce reprezintă garanția unei gestiuni performante a banilor din visteria clubului. În al doilea rând, Constantin Anghelache este o adevărată enciclopedie în materie de reguli și regulamente în fotbal. În al treilea rând, Anghelache este expertul de zi cu zi, în materie de afaceri și fotbal, cu care se consultă Mircea Lucescu. Și nu în ultimul rând, Constantin Anghelache știe să vorbească cu presa despre club, fotbal și orice altceva. Patru motive principale pentru care îndrăznesc să spun că Dinamo a făcut un transfer de nota 10: și-a luat un președinte de Europa!

Pe domnul Constantin Anghelache îl cunosc de mulți ani. Am realizat numeroase interviuri cu domnia sa, l-am avut ca interlocutor în emisiuni de radio sau televiziune. Un meseriaș în finanțe cât și în fotbal. Faptul că de ani buni este prieten de familie cu Mircea Lucescu, cu care colaborează în afaceri și fotbal, spune ceva despre viziunea pe care o are în materie de performanță.
Dinamo are în acest moment un președinte profesionist sută la sută. Un președinte de Europa. Prin decizia de numire a domnului Anghelache, Ionuț Negoiță a vrut să obțină garanții totale că banii și fotbalul sunt pe mâini bune. E clar că asupra proiectului demarat la Dinamo își va pune amprenta și Mircea Lucescu.
Mi-a plăcut faptul că președintele Anghelache a pus accent, încă de la numire, pe academia de fotbal. „În trei-patru ani, Dinamo trebuie să-şi contruiască propria bază de selecţie şi să nu mai cumpere jucători străini de mâna a doua”, este mesajul domnului Anghelache către toată suflarea dinamovistă. Apoi reconstrucția stadionului din șoseaua „Ștefan cel Mare”, un alt demers curajos, pe placul fanilor.
Ca să nu mai lungesc vorba, instalarea ca șef de club a domnului Constantin Anghelache are mari șanse să devină cartea câștigătoare a „roș-albilor” pe termen mediu și lung. Ce urmează? Poate Răzvan Lucescu pe banca tehnică. Luați-o doar ca pe o simplă bănuială!