Oltchim, mars fortat spre finala

martie 15, 2010 in Handbal

Un meci cu Hypo Viena putea fi, in anii trecuti, o finala de Liga Campionilor. Duminica seara n-a mai fost vorba despre asa ceva. Cu calificarea in buzunar, fetele de la Oltchim au jucat cu… viteza a doua. Dar si asa a fost suficient pentru o victorie la pas si primul loc in grupa, pozitie care aduce returul din semifinale la Ramnicu Valcea, in vulcanul din Sala Sporturilor „Traian”. Un amanunt extrem de important care poate fi decisiv in drumul Oltchimului spre marea finala!

Pana si cei 2.500 de spectatori prezenti in sala n-au mai fost cei de la meciurile anterioare. Relaxarea din tribune s-a transmis si fetelor din teren. Lipsa de concentrare a fost, fara doar si poate, principalul adversar al elevelor lui Radu Voina. Pe undeva de inteles pentru ca meciul cu Hypo Niederosterreich conta doar pentru palmares, imagine si orgoliu. Pe de alta parte, de neinteles pentru ca locul 1 inca nu era asigurat suta la suta.
Meciul a avut cateva momente de cumpana. Pana la mijlocul primei reprize „chimistele” au exploatat la maximum erorile defensivei austriece, tabela de marcaj inregistrand cea mai mare diferenta din meci, 13-7. Spre finalul primei parti au aparut problemele care apoi au continuat si in debutul celui de-al doilea mitan. Astfel, Hypo a fost la un pas sa egaleze. Noroc cu Patricia Vizitiu ale carei torpile au scufundat visele de marire ale vienezelor si ne-au salvat de la o mare rusine.
La final, un 32-27 care lasa Oltchimul pe prima pozitie a grupei a doua preliminare, indiferent de rezultatul meciului din Danemarca, cu Viborg. De fapt aceasta a fost principala miza a confruntarii cu Hypo. Prin succesul de duminica seara, Oltchim si-a securizat locul 1, pozitie care ii confera un mare favor: va disputa returul semifinalei pe teren propriu. Un avantaj care poate fi cheia magica spre marea finala.
Asadar, frumoasele Oltchimului continua cursa. Un fel de mars fortat spre finala. Mai e ceva drum pana acolo insa in acest sezon simt ca se poate. Fetele astea au valoare, au tupeu, au experienta si mai au si acel gram de noroc atunci cand nu le iese jocul asa cum vor. Si asta conteaza, mai ales atunci cand iti propui sa castigi Liga Campionilor.