Oltchim, ceva incredibil!

aprilie 2, 2012 in Handbal

 

Apără Huțupan!!! La 40 de ani, Luminița Huțupan a făcut meciul vieții. Sperăm să fie și mai și în returul de la Veszprem!

Mă pregăteam să scriu despre Rapid-Dinamo dar derby-ul a fost praf. De ce oare ne mănâncă fotbalul atâta timp? O aiureală… Handbalistele de la Oltchim ne schimbă însă atitudinea față de sport. Ne obligă să scriem despre cum se face performanță cu adevărat. Și, sincer, e tare plăcut. Frumoasele de la Vâlcea au reușit un miracol în repriza secundă cu Györ după ce, la pauză, au intrat la vestiare cu un imposibil 13-17. Fetele lui Radu Voina parcă au avut aripi, au marcat de 22 de ori în repriza secundă și s-au impus la final cu 35-31. Mai au un meci de trecut și ajung în finala Ligii Campionilor. Deși puțini au pariat pe o astfel de performanță, Oltchim le-a dat și ne-a dat o lecție de viață, de profesionalism, de atitudine față de sport. Ceva incredibil!

Oltchim-Györ Audi Eto KC, un meci în care saltul de la agonie la extaz te împingea în fiecare secundă la pragul infarctului. Așa ceva nu am mai văzut în viața mea. O partidă de senzație, cu o primă repriză de coșmar. Unguroaicele au controlat ostilitățile, au condus cu 17-13 după prima jumătate de oră și au terminat repriza cu un gol fabulos marcat în ultima secundă. Amorim și Gorbicz au fost fenomenale. Parcă totul era împotriva Oltchimului.
Pauza a fost binevenită. Györ a revenit de la vstiare cu nasul pe sus, iar fetele lui Radu Voina au reușit una dintre cele mai bune reprize din istorie. La 40 de ani, Huțupan a făcut meciul vieții și a închis poarta. Oltchim a depășit orice așteptări, a marcat gol după gol transformând Györul într-o formație de duzină capabilă doar să limiteze dimensiunile dezastrului.
Ne gândim la finală pentru că există motive. Returul e sâmbăta viitoare, în „Veszprém Aréna” din Veszprém. Nu va fi ușor dar la un asemenea nivel patru goluri înseamnă enorm. E nevoie de aceeași dăruire și, poate, puțină nebunie. Cum s-a întâmplat la Vâlcea, în repriza secundă. Huțupan, Oana Manea, Brădeanu, Nechita și colegele lor trebuie să fie puternice. Dacă mental vor fi peste Györ restul ține de istoria sportului pentru că vor juca marea finală. Baftă fetelor!

P.S. Ceva și despre Rapid-Dinamo. Un meci impotent, fără goluri. Rapid a dominat copios toate cele 90 de minute și un pic. Dinamo a semănat cu o echipă de județ, a făcut antijoc și rareori a trecut de centrul terenului. Arbitrul Hațegan a refuzat „alb-vișiniilor” un penalty clar atunci când Surdu a fost cosit în careu de Scarlatache. Era minutul 4 și partida putea lua o cu totul altă turnură. Mai spectaculosă!