Obsesia Froch

noiembrie 18, 2012 in Box

La Nottingham, Lucian Bute a trăit un adevărat coșmar. Nici acum nu înțeleg de ce n-a reușit să dea măcar un pumn sănătos în cele cinci reprize!

La Nottingham, Lucian Bute a trăit un adevărat coșmar. Nici acum nu înțeleg de ce n-a reușit să dea măcar un pumn sănătos în cele cinci reprize!

Chestie de orgoliu. Prea a fost făcut una cu pământul de Carl Froch și de presă ca să mai dea înapoi de la o asemenea confruntare. Plus că este scris și în contractul meciului disputat, în mai, la Nottingham (Anglia). Atunci, Froch l-a ridiculizat pe Lucian Bute transformându-l peste noapte într-un biet amatoraș pierdut în lumea boxului profesionist. De atunci, „demonul” Froch a devenit obsesie pentru cel pe care canadienii îl alintă cu porecla „Mister KO”. Poate fi bine, poate fi rău. Bute vrea să iasă la bătaie. La rândul său, englezul îl vrea în ring pe americanul Andre Ward dar pentru asta este forțat să se bată mai întâi cu Lucian Bute. Ori i se spulberă visul și atunci se bate Bute cu Ward, ori se termină cariera românului. Din două, una!

Cu ceva timp în urmă am scris că ar fi mai bine ca Lucian Bute să mai boxeze într-un meci și apoi să dea nas în nas cu Carl Froch. Urmăresc știrile și pot afirma, fără ezitare, că Bute a făcut o adevărată obsesie din această revanșă. Poate fi bine. Dacă ne luăm după cele văzute în serialele cu „Rocky”. Pregătire totală, forță brută, răutate și chiar puțină ură. Aceste „ingrediente” îl pot ajuta pe „Mister KO” să-și ia revanșa mult dorită.
Obsesia Froch poate avea însă și efecte negative. Dorința de a se bate cu englezul, cu orice preț, poate însemna și finalul carierei lui Bute. O vorbă din popor spune că „graba strică treaba”. Și așa e. Meciul ăsta vine prea repede pentru Bute. Nu ne-a convins cu rusul Dennis Grachev, iar șansele de a câștiga în fața lui Froch sunt și mai mici. În cazul britanicului meciul este ok. Froch are ascendentul moral din prima întâlnire, iar dacă-l vrea pe Ward într-un ring montat chiar la centru terenului de fotbal unde joacă Nottingham Forest e musai să câștige la Montreal. Să-l bată pe „Mister KO” chiar acolo unde a devenit pentru prima dată campion!
Am încredere că Lucian va cântări bine ceea ce spun. Are nevoie de forță, să știe să încaseze pumni grei fără să se clatine sau să cedeze centrul ringului. Froch este un bătăuș pur sânge, iar stilul său nu-i convine lui Bute. S-a simțit acest lucru la Nottingham, s-a simțit și în partida cu Grachev. Se pare însă că obsesia Froch este mai tare decât rațiunea, iar Lucian Bute va avea acest meci. Să sperăm că-l va câștiga și astfel își va recăpăta „Centura cu Diamante”!