Țiriac fentează fotbalul românesc

noiembrie 19, 2012 in Internaţional

Dorit la Dinamo, de mulți ani, Ion Țiriac dribleză fotbalul românesc și vrea să cumpere Hertha Berlin. Nu este o glumă. Presa germană a scris deja despre asta. Miliardarul român a fost la meciul Herthei cu St. Pauli (1-0), din Zweite Bundesliga, și a discutat cu Werner Gegenbauer, președintele grupării germane. E clar, Țiriac coace ceva. Și nu e rău deloc că se bagă în fotbal. Hertha ocupă locul 2 și are șanse să promoveze. Asta înseamnă că, până la perfectarea tranzacției, echipa poate ajunge în Bundesliga. Dacă va fi așa cred că este o nouă palmă încasată de fotbalul românesc. Țiriac evită mocirla în care se zbate acest sport în România, deși poate ar fi avut de câștigat, pentru rigoarea și fair-play-ul din Germania. Voi ce ați allege?

Ion Țiriac a dovedit că are clasă și știe cel mai bine cum să producă bani în sport. Un manager excelent, experimentat, care știe să facă bani din piatră seacă. Nu degeaba are o avere care sare de un miliard de euro. Sincer, de multă vreme mă tot întreb de ce stă Țiriac departe de fotbal?
Răspunsuri am tot avut. Fel de fel. Cel mai important este că n-a vrut să intre în mizeria și sforăriile care sufocă fotbalul de la noi. A fost dorit la Dinamo însă nu a acceptat să lucreze într-un mediu fiscal ostil dar mai ales într-o atmosferă tensionată: Și totuși, Țiriac a ales să intre în fotbal pentru că simte că în plină criză se pot face bani frumoși. Logic, a preferat Germania,. Pentru el un fel de a doua patrie!
Nemții spun că ținta lui Ion Țiriac este Hertha Berlin. Așa o fi sau poate este o simplă speculație. Nu cred că presa germană vorbește despre cai verzi pe pereți. Nemții știu ceva, iar implicarea lui Țiriac are răspunsuri. Unul ar fi acela că fotbalul face bani și în criză. Al doilea este că fotbalul german rămâne stabil din punct de vedere financiar, chiar și în criză, iar Bundesliga crește în calitate de la un sezon la altul.
Pentru România povestea nu sună deloc bine. Ca imagine. Să ai un investitor ca Țiriac, iar acesta să cumpere un club din Germania în loc să preia un brand autohton ca Dinamo sau Rapid, că tot sunt probleme la aceste grupări, seamănă a umilință combinată cu neputință. Ion Țiriac fentează fotbalul românesc pentru că dacă intra în această lume risca să-și compromită imaginea!