CFR, mai aproape de… Liga Europa!

noiembrie 20, 2012 in Liga Europa

Manchester United și-a permis să renunțe la milionul de euro oferit de UEFA pentru o victorie în grupele Ligii Campionilor. În aceste condiții, Galata „împăratului” Terim a speculat din plin faptul că Sir Alex Ferguson a venit la Istanbul cu o echipă plină de rezerve. Și turcii s-au impus meritat cu 1-0. La rândul ei, CFR și-a făcut bine temele și a bătut Braga, la Cluj, cu 3-1. Un rezultat care deschide mai degrabă poarta spre Liga Europa decât spre Champions League. O spun cifrele. CFR și Galatasaray au ambele câte șapte puncte dar rezultatele directe îi avantajază pe turci. Pe „Old Trafford”, cu Man United, va fi greu de luat puncte. Dar nu imposibil!

Manchester United a venit la Istanbul cu o formație plină de rezerve. În frunte cu debutantul Powell. Turcii nu au stat pe gânduri, au știut ce vor, iar „BY 17”, adică Burak Ylmaz, a semnat reușita care poate duce Galatasaray în primăvara UEFA Champions League (UCL). În ultima etapă din grupa H, elevii antrenorului Fatih Terim vor avea o misiune mult mai ușoară la Braga decât CFR-ul pe „Old Trafford”, legendara arenă a „diavolilor” din Manchester.
Acum realizăm cât de greu cântărește înfrângerea suferită de ardeleni, acasă, în fața Galatei. Cele trei puncte câștigate marți seară, cu Braga, parcă nu contează în clasament. CFR are handicapul rezultatelor directe și din această motiv pot spune că echipa lui Fatih Terim a prins masa bogaților din „optimile” Ligii Campionilor.
În fotbal s-au văzut multe surprize. Ca să ne facem însă socoteli pentru CFR e mai degrabă amuzant. Un punct în Anglia poate intra în zona posibilului dar victoria în niciun caz. Man United nu poate încasa două cafteli la rând în grupele UCL. Ține de caracterul jucătorilor și tradiția clubului. Cum la fel de bine nu văd Galata pierzând în Portugalia, la Braga.
Performanța CFR-ului este una meritorie. A adus puncte României și prinde sigur primăvara din Europa League. Visul frumos poate continua în această competiție alături de Steaua. „Roș-albaștrii” sunt și ei la un pas de calificare. S-ar motiva una pe alta. Până la urmă este un final logic, Manchester United și Galatasaray Istanbul fiind considerate favoritele grupei H imediat după efectuarea tragerii la sorți.
Altfel, CFR Cluj poate să creadă în minuni. E firesc. Sunt convins că va face un joc bun în Anglia. Dacă iese, face senzație, dacă nu, tot e ok. Mai bine în Liga Europa decât… nicăieri!