Dinamo continuă chinul

noiembrie 17, 2012 in Liga 1

Doar remiză la meciul de debut al lui Dorinel Munteanu cu „haita” roș-albă. Un 1-1 cu gust amar. Dănciulescu putea rezolva singur meciul, la 0-0, dar a ratat uluitor deși are golul în sânge. Nesiguranța dinamoviștilor a fost taxată de puștii lui Hagi. Benzar a inventat un eurogol pe care-l va ține minte toată viața. Noroc că Dorinel a mutat inspirat, cu Issa Ba, și a evitat matul de la… „Rege”. O remiză bună pentru echipa lui Gică Hagi care uimește din nou. Pozitiv. Dinamo continuă să se chinuie ca să joace cât de cât ceva. E clar, antrenorul Dorinel Munteanu mai are de tras, nu glumă, până când va (re)pune pe picioare o formație pentru care lipsa de încredere reprezintă principalul ei adversar.

O concluzie răutăcioasă, dar realistă, ar putea suna cam așa: Dinamo nu-i ca Steaua. Cel puțin în acest sezon. Poate că de aici pleacă explicația acestui 1-1 dintre Viitorul și Dinamo. Rezultat surprinzător doar dacă ne uităm la numele celor două echipe. Altfel este logic. Probabil că elevii lui Dorinel Munteanu au zis că dacă Steaua a dat patru „boabe” la Constanța trupa lui Gică Hagi e praf. Eroare!
Viitorul a jucat fotbal atât cât a putut dar cu nimic mai mult decât în jocul cu „roș-albaștrii”. Din păcate pentru suporterii acestei echipe, Dinamo nu poate mai mult. Dorinel și-a dorit un debut de trei puncte însă Dănciulescu i-a luat acest privilegiu. Nu vreau să-l pun la zid pe „Danciu” după ce i-am tot luat partea atunci când se certa cu fostul antrenor, italianul Dario Bonetti. La Constanța a greșit, iar mingile trimise în bălării de la câțiva metri de poartă au anulat șansele de victorie ale „câinilor”.
Dacă Dinamo a ratat, Viitorul a marcat. Și putea să se termine chiar mai rău pentru „câini” dacă veteranul Dică, pe post de „dădacă” a puștilor de la Viitorul, nu trata în bășcălie un penalty primit în primul mitan. Ar fi fost bomba etapei. Uite cum doi jucători de mare experiență, Dănciulescu și Dică, sunt codașii partidei. Se mai întâmplă, nu zic, dar nu este deloc bine pentru tinerii din jurul lor!
Altfel, Dorinel Munteanu are de muncă cu Dinamo. O misiune sinucigașă pentru că în acest moment nimeni nu poate garanta că va reuși să resusciteze Dinamo până la finalul acestui tur prelungit. Lipsa de încredere a jucătorilor este mai greu de rezolvat decât jocul în sine al echipei. Asta cere timp și dacă mai vin două remize, ca asta de la Constanța, nu știu dacă acționarii clubului din șoseaua „Ștefan cel Mare” vor mai avea răbdare așa cum au avut cu Bonetti.Faptul că Dorinel a mutat bine cu Issa Ba, care a adus egalarea, e un semn bun. Dar prea mic!