O singură inimă alb-albastră și-o singură Craiovă!

ianuarie 31, 2014 in Liga 2

Se reface puzzelul la Craiova. Sunt șanse reala ca din două inimioare, „CS” și „FC” să ia naștere  una singură: Universitatea Craiova!

Se reface puzzelul la Craiova. Sunt șanse reala ca din două inimioare, „CS” și „FC” să ia naștere una singură: Universitatea Craiova!

Ceea ce trebuia să se întâmple mai demult la Craiova s-a urnit abia acum. Dar vorba aceea: „Mai bine mai târziu decât niciodată”. Olguța Vasilescu și Adrian Mititelu și-au trimis echipele de avocați pentru a negocia formarea unei singure echipe la Craiova. O veste excelentă. Nu poate exista decât o singură Universitatea Craiova, o singură „Craiova Maxima”. Bănia clocotește din dragoste de fotbal dar nu s-a împăcat deloc cu ideea celor două inimioare alb-albastre în locul uneia singure, mare și puternică. E bine că în al doisprezecelea ceas Adrian Mititelu a înțeles că dincolo de nemulțumirile personale există interesul comunității în care trăiește. Craiova nu poate exista în fotbal decât cu o singură echipă: Universitatea Craiova. Doamna primar Olguța Vasilescu are puterea să redea oltenilor dragostea alb-albastră, să le facă un stadion cu care să se mândrească și-o echipă care să sperie din nou Europa. Hai Universitatea, hai Craiova, tu campiona unei mari iubiri!

Numirea lui Marin Condescu ca președinte la FC Universitatea Craiova s- a dovedit a fi o decizie de bun augur. O constatare care a venit mai repede decât ne așteptam. Adrian Mititelu a revenit, cel puțin declarativ, la sentimentele de acum un an. Atunci susținea în gura mare proiectul Olguței de a forma o echipă redutabilă la Craiova după care s-a sucit. Așa s-a frânt în două inima fotbalistică a Craiovei!
Condescu e altă stofă. Mai diplomat, mai de meserie. L-a convins pe Mititelu că e musai să negocieze cu echipa de avocați de la CS Universitatea pentru formarea unei singure Craiove. Decizie înțeleaptă care îi permite Olguței Vasilescu să pună umărul la formarea „Craiovei Maxima” de pe vremuri. Să facă un stadion nou, să investească masiv în numele comunității, să redea orașului dragostea alb-albastră.
Să vedem ce-o ieși. Sperăm că doamna Olguța și Mititelu vor găsi calea pentru renașterea Craiovei. Cred că vor reuși, iar atunci va reînvia cu adevărat spiritul sacru al Universității Craiova. Prima echipă de fotbal din România care a jucat în semifinala unei competiții europene, Măreț trecut care merită un viitor frumos!
„Oltenia eterna Terra Nova,
Un cântec care astăzi și-l privim
Hai Universitatea, hai Craiova,
Tu campiona unei mari iubiri!”