O inimă vișinie pentru Rapid: Nae Manea!

ianuarie 8, 2014 in Special

Nae Manea vine la Rapid cu g\nduri mari. Să aducă bani și să facă performanță!

Nae Manea vine la Rapid cu gânduri mari. Să aducă bani și să facă performanță!

Nicolae Manea se întoarce în Giulești ca să salveze Rapidul. Nici că se putea mai bine pentru giuleșteni. Sânge vișiniu, inimă neînfricată. Un om pentru care a contat doar un nume: Rapid. În 1975 și-a riscat viața fugind din spital ca să joace contra rivalei de moarte, Steaua. O declarație de dragoste pentru clubul unde s-a remarcat ca fotbalist. Nae Manea, omul care a fost lângă Rapid și la bine și la greu. Ca jucător, ca antrenor, ca președinte, pe orice post. Manea nu vine cu mâna goală. Noul șef al Rapidului a anunțat deja că un grup de investitori este gata să se implice financiar pentru a reda culorilor „alb-vișinii” strălucirea de altădată. Poate fi un nou moment de cotitură în istoria pe cât de tumultoasă pe atât de frumoasă a grupării de lângă Podul Grant.

Nicolae Manea este un nume respectat de toată suflarea rapidistă. Mereu lângă Rapid. Cam așa se poate descrie, pe scurt, cariera sportivă a omului care vine să readucă clubul giuleștean acolo unde îi este locul: în Liga 1!
O întâmplare din 1975 descrie, cum nu se poate mai bine, legătura de sânge care există între Nae Manea și Rapid. La 18 ani, în urma unui control medical, s-a descoperit că avea hepatită. Un an de zile n-a mai jucat pentru Rapid. Înaintea semifinalei de Cupă cu rivala de moarte, Steaua, Armata a descoperit fișa medicală și l-a internat forțat în spital ca să nu joace. A fugit de acolo și a ajutat la victoria cu 7-6 (după executarea loviturilor de la 11 m) a Rapidului. În finală, Rapid a cucerit Cupa României!
Un episod de viață care descrie exact relația naturală care s-a creat între Manea și Rapid. În fotbal contează. Unde dragoste nu e, nimic nu e. Vineri este anunțată prezentarea oficială. Apoi începe munca. Revenirea Rapidului pe prima scenă fotbalistică a țării este prioritatea principală.
Înainte de toate, misiunea președintelui Manea este de a asigura stabilitatea financiară la club. Nu va fi ușor însă faptul că se bazează pe un grup de investitori demonstrează că are o strategie bine pusă la punct. Exact ceea ce doresc și suporterii. Nicolae Manea, un rapidist pursânge pentru… Rapid!