Eric a ales „petrodolarii”

ianuarie 7, 2014 in Liga 1

Eric aste genul de fotbalist care poate face singur diferența într-un meci. Transferul la Al Ahli  îi va oferi și liniștea financiară necesară familiei!

Eric aste genul de fotbalist care poate face singur diferența într-un meci. Transferul la Al Ahli îi va oferi și liniștea financiară necesară familiei!

Liga 1 a mai pierdut o vedetă. Mijlocașul brazilian Eric de Oliveira a fentat promisiunile granzilor din campionatul românesc și a luat drumul Arabiei Saudite. Starul de la Pandurii a ales Al Ahli și „petrodolarii”, la clubul arab urmând să încaseze 800.000 de euro pentru sezon și jumătate în timp ce clubul gorjean se va alege cu 1,2 milioane de euro. O tranzacție spectaculoasă care reconfirmă faptul că valorile din fotbal se țin cu cheltuială. Cât timp cluburile importante din Liga 1 nu vor încerca să ofere condiții salariale atractive va curge multă apă pe Dâmbovița până când vom vedea, din nou, performanțe de răsunet pe plan internațional. Eric este ultima dovadă că fără salarii de top jucătorii de top pleacă unde văd cu ochii. Nimeni nu are dreptul să-l condamne că a ales banii în locul unei ipotetice prezențe în grupele europene.

La 28 de ani, cu o familie pe umeri și cu un băiețel frumos foc, Eric se desparte de Pandurii pentru un contract atractiv în Arabia Saudită. Gorjenii se aleg cu 1,2 milioane de euro după ce au plătit 400.000 la Gaz Metan. Pe vremurile astea, tranzacția este o afacere profitabilă. Nu oricând și din orice se poate câștiga dublul sumei investite!
Am auzit că Eric regretă un pic despărțirea de Liga 1. Sentimental, el are dreptate. Aici, în fotbalul nostru, a ajuns mare. Pragmatic, n-are de ce. Niciun club românesc nu poate plăti unui fotbalist un salariu de 800.000 de euro pe 18 luni.
Fotbalul este de mult timp o afacere. Cu bune și rele, sistemul competițional din orice țară depinde de situația economică. Cine are bani face echipă, cine nu, nu. Prezența în grupele competițiilor europene și o eventuală calificare, din întâmplare, în primăvară e cam tot ce poate astăzi fotbalul românesc.
Eric se numără printre puținii străini care au confirmat în Liga 1. Are tehnică bună, un șut tare, precis, și un plasament excelent însă cel mai important atu a fost modestia și bunul simț. Asta l-a ajutat pe Eric să fie îndrăgit de toată lumea. Sigur se va impune și la Al Ahli!