Nume noi la naționalele „Under”!

martie 26, 2014 in FRF

George Ogăraru este foarte aproape de o revenire în fotbalul românesc. În vară, ca selecționer al reprezentativeu U18!

George Ogăraru este foarte aproape de o revenire în fotbalul românesc. Din vară, ca selecționer al reprezentativei U18!

Noul staff al Federației și-a propus multe reforme. Printre ele și nume noi de antrenori la loturile naționale de juniori și tineret. Cum ar fi George Ogăraru, actualul secund de la echipa a doua a lui Ajax Amsterdam. Un antrenor care este la zi cu toate noutățile și metodele de pregătire pentru copii și juniori. Un tehnician cu viziune modernă despre fotbal. Ogăraru e posibil să preia, de la Liță Dumitru, naționala U18. Nu e rău dar sperăm că șefii din FRF nu vor cădea în păcatul să-l dea afară pe nea Liță. Omul ăsta știe fotbal cât toți angajații de la Casa Fotbalului. Un rol de căutător de talente mi se pare mai potrivit pentru Liță Dumitru. Și dacă tot vorbim de schimbări reiau o propunere mai veche: Florin Motroc. Un antrenor care a uimit fotbalul arab cu performanțele realizate la Shabab Al-Ordon (Iordania) și SC Al Riffa (Bahrain). Florin Motroc poate face performanță la oricare reprezentativă „Under” dar cred că s-ar descurca excelent tot la U18 sau, de ce nu, U21!

George Ogăraru este un nume potrivit pentru a antrena o națională de juniori. În prezent, Ogăraru este secund la echipa a doua a clubului Ajax. Un club care deține poate cel mai productiv centru de copii și juniori din Europa. Cred că este suficient pentru a valida competențele lui Ogăraru în ceea ce privește meseria de antrenor.
Se aude că George Ogăraru va prelua reprezentativa U18, în prezent antrenată de Liță Dumitru. Adevărul este că în fotbal s-au schimbat multe la capitolul pregătire. Ogăraru va aduce noul însă un om ca Liță Dumitru nu trebuie dat la o parte. Nea Liță are ochi și fler pentru descoperirea de talente, iar o postură de scouter federal i s-ar potrivi perfect.
Reprezentativele de juniori și tineret au nevoie de oameni noi. Un alt nume care merită analizat: Florin Motroc. Profesorul universitar care antrenează în Bahrain, pe SC Al Riffa, a uimit fotbalul arab cu performanțele sale. Din nimic a construit echipe competitive cu care a câștigat titlul de campioană în Iordania (Shabab Al-Ordon) și este aproape s-o facă din nou în Bahrain, cu Al Riffa..
Există și alți antrenori gen George Ogăraru sau Florin Motroc. Cu principii. Antrenori pentru care, în carieră, nu au contat decât valoarea și capacitatea de progres a jucătorului!