Nu haina-l face pe om!

octombrie 27, 2013 in Special

Steliano Filip (19 ani), o speranță pentru Dinamo și echipa națională. Păcat că fanii dinamoviști nul au la suflet după ce au aflat că a îmbrăcat tricoul Stelei. Probabil au uitat de... ionel Dănciulescu, un „câine până la moarte”!

Steliano Filip (19 ani), o speranță pentru Dinamo și echipa națională. Păcat că fanii dinamoviști nu-l au la suflet după ce au aflat că a îmbrăcat tricoul Stelei. Probabil au uitat de povestea lui Ionel Dănciulescu!

Așa sună un vechi proverb românesc. Și bine zice. În fotbalul românesc este ignorat deși s-ar potrivi la mulți. Jucători, antrenori, manageri, patroni, suporteri. Unii dintre ei se bat cu pumnii-n piept că mor din dragoste de fotbal și pentru culorile clubului. Sunt puțini, prea puțini. Majoritatea nu ezită să arate cu degetul spre trecut. Dinamovistul Steliano Filip a fost înjurat la meciul de Cupă, cu Sănătatea, pentru trecutul său stelist. Au urmat la rând copiii, juniorii și antrenorii lor. Bineînțeles, cei care au dat prin curtea Stelei. Antrenorul Flavius Stoican ar vrea să-l folosească pe Filip ca titular, luni, cu Concordia, dar se teme de reacția publicului. Stoican are curaj și bine face, iar fanii lui Dinamo e musai să priceapă că nu haina sau tricoul fac omul ci invers!

Dinamo este în plin proces de reconstrucție și are nevoie de liniște la echipă. Ultimele reacții ale fanilor, care au acuzat de „stelism” tinere speranțe ale fotbalului dinamovist dar și antrenori de la centrul de copii și juniori, riscă să ducă lucrurile într-o zonă imposibilă.
Steliano Filip are viață grea. S-a găsit o poză cu el în tricoul Stelei. Și care e problema? Fotbaliștii se mișcă de la un club la altul. Ce-a fost… a fost. Acum băiatul joacă pentru Dinamo și asta este echipa la care ține. Vorbim despre fotbal profesionist, nu?
Nu doresc să fac un caz special și nici să scot Dinamo drept țap ispășitor. Tema este generală și vizează un aspect sensibil din fotbalul românesc. Nu cred în declarațiile de dragoste ale oamenilor de fotbal și nici ale liderilor de galerii. Unde sunt interese dispare sinceritatea. Cine iubește un club, cu adevărat, și vrea performanță face totul pentru a construi o formație competitivă.
Mulți se bat cu pumnii în piept că jucătorii cei mai fideli sunt cei crescuți în curtea clubului. Corect, nimic de zis, doar că se face prea puțin pentru ca ei să beneficieze de șanse preferându-se importurile de fotbaliști străini liberi de contract. Aceasta este realitatea.
Cât despre Steliano Filip și alții ca el pot să spun că vor să joace fotbal acolo unde au contract. Restul sunt povești născocite doar ca să facă rău!