Gino Iorgulescu vrea șefia LPF!

octombrie 28, 2013 in Liga 1

Gino Iorgulescu, un candidat care poate emite pretenții, cu șanse, la șefia LPF!

Gino Iorgulescu, un candidat care poate emite pretenții, cu șanse, la șefia LPF!

De astăzi, Gino Iorgulescu a intrat în cursa pentru șefia Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Un candidat-surpriză și în același timp un concurent de temut pentru Dumitru Dragomir, actualul președinte. Iorgulescu are șanse. Vine din fotbal, știe cei aia performanță, a avut succes în afaceri deci este un bun manager, are susținere în țară, iar la Federație se bazează pe mulți prieteni în frunte cu Mircea Sandu care i-a fost coechipier pe vremea când jucau la Sportul Studențesc. Gino Iorgulescu reprezintă o altă generație și un alt gen de a înțelege fotbalul. Din acest punct de vedere candidatura sa seamănă cu un val tsunami care abia se formează. Un val care va lovi Liga Profesionistă pe 14 noiembrie.

Gino Iorgulescu a intrat, oficial, în cursa pentru conducerea LPF. Un adversar greu pentru domnul Dragomir. Și la propriu, și la figurat. 🙂 Un candidat care vine din iarbă și știe bine cum se conduce fotbalul de performanță. Un tip deștept, cu priză la suporteri, iar asta va conta foarte mult în tot ceea ce se va întâmpla de acum încolo în spațiul public.
Cu certitudine, la Ligă vor fi alegeri interesante. Iorgulescu intră în cursă împins de la spate de vântul schimbării. Contează enorm dar nu este și suficient ca să fie declarat câștigător. Domnul Dragomir, dincolo de tot ceea ce i se reproșează, a făcut și lucruri bune. Să aduci Ligii Profesioniste aproape 102 milioane de euro din drepturile TV, pentru perioada 2011 – 2014, este ceva incredibil.
Refacerea credibilității fotbalului românesc este principala provocare a candidaților. Domnului Dragomir îi va fi tare greu să explice asta celor care votează deoarece are o vechime apreciabilă în fruntea LPF care nu justifică tergiversarea acestei teme. Gino Iorgulescu vine din postura celui care vrea să schimbe totul de la temelie și ar putea avea succes.
Cum Gică Popescu se îndreaptă spre fotoliul de președinte al Federației, candidatura lui Gino Iorgulescu pică bine în peisaj. Oameni noi la vremuri grele pentru fotbalul românesc. Greu de spus cine va câștiga această cursă dar măcar există un adversar redutabil pentru nea Mitică. Unul cu șanse! 🙂