Tito bate… „El Clasico”

octombrie 26, 2013 in Special

Tito Vilanova, antrenorul care a învins „El Clasico”. Oamenii l-au apaudat pe... EL!

Tito Vilanova, antrenorul care a învins „El Clasico”. Oamenii l-au apaudat pe… EL!

De mult n-am mai văzut un Barça – Real în care scorul și meciul au trecut în plan secund. Nu a contat că a fost 2-1, nici că Dani Alves a strecurat mingea printre picioarele lui „CR7” și nici că a fost primul „El Clasico” care s-a jucat la Barcelona în care copiii au plătit bilet de intrare. Totul s-a consumat în minutele de la început. Fanii Barcelonei au prezentat o coregrafie impresionantă dedicată fostului antrenor, Tito Vilanova. Dintr-o dată tot stadionul a devenit roș-albastru, iar la tribuna din fața camerelor de luat vederi scria mare: „Força TITO”. Impresionat. Nimeni nu a știut că el se află în tribună. Tito se luptă cu cancerul, care a recidivat, și după mai multe operații în Statele Unite încearcă să câștige meciul cu boala. Și a venit pe „Nou Camp”. A câștigat Barcelona dar mai ales Tito Vilanova!

De multe ori gesturile spun mai mult decât vorbele. Bolnav de cancer, Tito Vilanova, fostul antrenor al Barcelonei, a venit într-una din loje ca să-și încurajeze foștii elevi. Un gest care a mai pus o picătură de motivație în sufletul jucătorilor catalani. Dar lumea nu a știut că Tito e acolo și a trăit cu maximă intensitate minutele din debutul partidei.
Tito Vilanova a părăsit Barça ca să învingă cancerul. E cel mai greu meci din cariera sa. După mai multe operații efectuate în Statele Unite, Tito încearcă să trăiască, să câștige meciul cu boala. Dar starea asta nu l-a împiedicat să vină la Barça – Real.
Când jucătorii se aflau la centru, ca să salute asistența, stadionul „Nou Camp” s-a transformat într-o mare de cartonașe roș-albastre, iar pe o tribună întreagă a apărul scris, cu galben, „Força Tito”. O recunoaștere pentru munca depusă de acest om, pentru modul în care luptă ca să trăiescă. Impre-sionat. Absolut impresionant!
Altfel, meci frumos și un rezultat normal în raport cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. Neymar a marcat primul său gol într-un „El Clasico”, a dat și o pasă de gol, iar la final a fost înlocuit cu… „standing ovation”. Dani Alves l-a ridiculizat pe Cristiano Ronaldo după ce i-a dat „craci”. Săracul Cristiano. Normal ca „CR7” să fie supărat după ce i s-a refuzat și un penalty. Un „El Clasico” obișnuit dar cu un arbitraj slab.