Nu contează rezultatul? Atunci ce?

februarie 3, 2013 in Special

Selecționerul Victor Pițurcă trebuie să-și asume eșecul „amical” cu Polonia. La fel și Federația, la fel și Liga Profesionistă!

Selecționerul Victor Pițurcă trebuie să-și asume eșecul „amical” cu Polonia. La fel și Federația, la fel și Liga Profesionistă!

Selecționata divizionară a fost făcută una cu pământul de către reprezentativa similară a Poloniei (1-4). Steaua a pierdut încă un meci amical, 1-2 cu Dinamo Moscova. Toată lumea zice că nu contează rezultatele. Și selecționerul Victor Pițurcă, și patronul Stelei, Gigi Becali. Că la Steaua se aude mai tare vocea boss-ului decât vocea antrenorului. Oare așa stau lucrurile? Mă tem că ne amăgim cu vorbe goale. Un tehnician care se respectă, indiferent de numele său, trebuie să fie atent la rezultate. Sunt de acord cu încercările sau cu promovările de jucători tineri însă e musai să conteze și rezultatul final. Ține de imagine, de moralul echipei. Una este să intri în competiție cu un tonus pozitiv, altceva este când ajungi acolo cu statutul de… ciuca bătăilor. Dacă nu contează rezultatul atunci ce mai contează în fotbal?

Ca de obicei, selecționerul Victor Pițurcă nu se sinchisește foarte tare după eșecul usturător cu Polonia. Un 1-4 care a provocat presa poloneză să ne ia la mișto zicând că am scăpat ușor. Și „leșii” au dreptate. Pentru „tricolori”, concluziile sunt catastrofale. Vorbim despre două selecționate divizionare, deci despre jucători autohtoni din ligile celor două țări. Suntem praf din moment ce am fost ridiculizați în asemenea hal. Ca joc, ca goluri, la tot.
„Nu pot să le reproşez băieţilor decât golurile. Am jucat cu o echipă nouă, în timp ce adversarii se cunoşteau între ei”, au fost vorbele selecționerului după meci. Păi ce poate reproșa mai repede un antrenor elevilor săi în afara golurilor primite? Nu se cunoșteau între ei? Păi ce-au făcut frate la antrenament? Au avut „ședințe personalizate”? Mățel a mai fost la lot, Găman la fel, Stanciu la fel, Grozav, de asemenea, Alexe, și el, iar ceilalți se știu din campionat. Despre ce vorbim, domnule Pițurcă? Simplu: despre un test ratat!
Cam în aceeași postură se plasează Steaua. Un nou eșec în pregătiri. Nici nu le mai știu numărul. De data asta, 1-2 cu Dinamo Moscova. Un duș rece administrat Stelei înaintea celor mai tari meciuri oficiale ale sezonului, partidele cu Ajax Amsterdam. Un Ajax care, astăzi, în campionat, a spulberat-o pe VVV Venlo, 3-0 în deplasare.
Dacă antrenorul Laurențiu Reghecampf își vede de treabă, discret și fără valuri, tot îl aud pe Gigi Becali spunând, pe la televiziuni, că aceste rezultate nu contează. La fel și magul Mircea Lucescu. Să dea Domnul să fie așa cum spun ei dar mă tem că eșecurile neprevăzute lasă urme. Cu „milițienii” din Moscova doar Tatu a arătat că are stofă de jucător mare. Chiar și cu kilogramele în plus pe care le are. În rest, tristețe mare!
Naționala și Steaua și-au șifonat imaginea. Mai grav, moralul. Să sperăm că Piți și Reghe vor găsi formula magică cu care să-și redreseze corabia înaintea confruntărilor cu Ungaria, respectiv cu Ajax. După aceste teste oficiale, cu miză mare, vom afla cât de mult au contat rezultatele din partidele amicale!