Începutul sfârșitului?

februarie 8, 2013 in Liga 1

Presa din Turcia a luat în colimator victoria Galatei de la Cluj. Prima dată, tămbălăul a izbucnit în România. Ce urmează?

Presa din Turcia a luat în colimator victoria Galatei de la Cluj. Prima dată, tămbălăul a izbucnit în România. Ce urmează?

Fotbalul românesc se cutremură din temelii din cauza scandalurilor. După acuzațiile dure pe care și le-au făcut reciproc Cornel Dinu și Laurențiu Reghecampf ies la iveală altele. Ziarul „Ring” a dezvăluit că Cristi Borcea, patronul unui restaurant cu specific românesc la Miami, a intrat în vizorul justiției americane în urma unei anchete declanșată de FBI. Ancheta vizează anumite escrocherii cu carduri de credit făcute de unii dintre angajații localului respectiv. Altfel, presa din Turcia aruncă pe piață numele primei echipe românești suspectată de a fi implicată în scandalul meciurilor truncate „Europol”: CFR Cluj. Scandaluri peste scandaluri. Sigur vor lăsa urme. Să fie oare începutul sfârșitului pentru cei implicați în astfel de mizerii?

Titlu-șoc în ziarul „Ring”: „Țepele din restaurantul lui Cristi Borcea anchetate de FBI”. „În luna decembrie au ieşit la iveală escrocheriile făcute în restaurantul lui Cristi Borcea, din Miami. Sorin Marica, soţul artistei Andreea Spătar, şi Ion Aron, un român stabilit în America, s-au trezit cu conturile goale după ce au plătit cu cardul la restaurantul fostului acţionar dinamovist. Între timp, mai mulţi păgubiţi au depus plângeri, ancheta fiind preluată de FBI”, scriu cei de la „Ring”. Un articol devastator pentru imaginea fostului acționar de la Dinamo. (http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/205567/TEPELE-din-restaurantul-lui-Cristi-Borcea-ANCHETATE-DE-FBI)
Dacă exista cineva care își făcea socoteli că Borcea se întoarce la Dinamo, acest scandal anulează totul. Din start. Dinamo are nevoie de Borcea ca spirit de luptă dar în niciun caz pentru asemenea scandaluri. Și așa „câinii” au avut parte de destule certuri în ultima vreme. O coliziune, fie ea și indirectă, cu justiția americană și FBI nu este de dorit. Așa că, revenirea lui Cristi Borcea la Dinamo este, deja, o chestiune de domeniul trecutului.
Scandal mare declanșat de gazetarii turci. Site-ul www.onlinesport.ro arată că presa din Turcia a luat în vizor un meci ciudat: „partida dintre CFR Cluj și Galatasaray Istanbul din acest sezon din grupele Champions League este cuprinsa in ancheta «Europol»”. (http://www.onlinesport.ro/fotbal/liga-1/cfr-cluj/prima-echipa-romaneasca-implicata-in-scandalul-meciurilor-trucate-europol-nid-82650/).
Acuzații extrem de grave care șifonează serios imaginea celei mai premiate echipe românești din ultimii ani. Că este așa sau nu? Vom vedea, însă nu iese fum fără foc degeaba. „Arde” undeva!
Scandaluri devastatoare pentru imaginea unui fotbal și așa obosit. De asta mai era nevoie? Externalizarea unor astfel de cazuri în presa internațională este un fel de piatră de moară, de care sunt legați cei care conduc destinele acestui sport în România, aruncată în lac. Ce urmează?