Steaua, gata de Ajax!

februarie 9, 2013 in Liga Europa

Chiar dacă în pregătiri a avut câteva gafe incredibile, Vlad Chiricheș rămâne unul dintre cei mai buni jucători ai Stelei.

Chiar dacă în pregătiri a avut câteva gafe incredibile, Vlad Chiricheș rămâne unul dintre cei mai valoroși jucători ai Stelei.

Cu patronul Gigi Becali plecat în concediu forțat la Dubai, Steaua a dat ultima probă de verificare. În Antalya. Un 1-1 mulțumitor cu cehii de la Jablonec. După o perioadă grea, cu cantonamente lungi și obositoare. Mai ales din punct de vedere psihic. Steaua nu arată rău dar nici bine. Lipsa meciurilor oficiale se vede, iar acest aspect mi se pare un adversar mai tare ca Ajax. Plus gafele din apărare care costă. Să sperăm că săptămâna viitoare va ieși bine. Un rezultat strâns, cu gol marcat acolo, pe terenul „lăncierilor”, va aduce Ajax-ul în iadul creat de fanii steliști pe „Arena Națională”. Nu va fi ușor însă cu puțin noroc poate, poate…

Debusolat de posibilitatea unui verdict cu închisoare, luni, în dosarul sechestrării tâlharilor care i-au furat Maybach-ul, Gigi Becali a ajuns la Dubai (Emiratele Arabe Unite). Apartament cu piscină interioară, soare, liniște. În timp ce Steaua e lăsată de izbeliște după ce a cam fost ciuca bătăilor în meciurile de pregătire.
Partida de la Amsterdam vine după o perioadă extrem de stresantă pentru „roș-albaștrii”. Mai ales psihic. Jucătorii sunt marcați de zilele petrecute departe de casă și cei dragi. Laurențiu Reghecamf, la braț cu soția sa, Ana Maria, este în centrul unui scandal de proporții cu Cornel Dinu. Mihai Stoica, la fel. Gigi Becali este urmărit de umbra justiției.
Încerc să privesc cu mai mult optimism prima confruntare cu Ajax. Sâmbătă seară a fost 1-1 cu cehii de la FK Jablonec. Echipă arțăgoasă care știe să joace ce vrea. Steaua s-a mișcat destul de bine dar nu ne-a convins. Gafele din apărare, semnalate în confruntările anterioare, s-au repetat. Chiricheș este departe de forma din prima parte a campionatului, gafele sale culminând cu pasa decisivă la… Pazler care a egalat. Golul Stelei a fost opera tânărului Gabi Iancu. O achiziție inspirată de la Viitorul lui Hagi!
Și Ajax, și Steaua, au stiluri asemănătoare. Doar viteza diferă, olandezii fiind în avantaj. Din acest motiv, nu cred că Steaua va juca deschis ci va încerca o partitură de contraatac, cu pressing încă din terenul adversarului. Un scor strâns și gol sau goluri marcate acolo ar fi ideal. Sunt doar calcule. Pe teren va fi tare greu. Oricum, Steaua e gata de Ajax!