Ne-au redat speranţa…

iunie 4, 2011 in Națională

Când am ieşit din emisiune, vineri seară, în jur de ora 20:00, m-am despărţit de telespectatorii TV Sigma spunându-le că deşi nu mai cred în calificare trebuie să credem în echipa naţională. Uite că Mutu, Marica şi ceilalţi „tricolori” ne-au arătat că speranţa moare ultima şi cât timp există o şansă e musai să jucăm până la capăt. Acum cred din nou în miracole, deci în calificare. Ei ne-au redat speranţa!

Am spulberat Bosnia. Şi putea fi 4-0 dacă Săpunaru nu trata copilăreşte momentul penalty-ului scos de Torje în ultimele secunde de joc. Cu certitudine am asistat la o revanşă după umilinţa suportată la Zenica. România a avut atitudine, nerv, motivaţie. Calităţi care au lipsit total pe terenul bosniacilor dar care au făcut diferenţa în Giuleşti.
Stranierii au înclinat balanţa. Mă gândesc la cele două pase decisive ale lui Raţ din care au marcat Mutu şi Marica. Apoi tot Marica a inventat o „scăriţă” pentru 3-0 după ce, cu câteva minute înainte, Torje a ratat două goluri în situaţie de singur cu portarul. Cu alte cuvinte cam asta este diferenţa de calitate, de valoare, între jucătorii din Liga 1 şi cei de afară.
Am mai avut un jucător în mare formă: publicul. În Giuleşti, echipa naţională s-a împâcat cu fanii din Bucureşti. Băieţii s-au simţit extraordinar într-o atmosferă senzaţională cum de mult n-am mai văzut pe la noi. Simţeam pielea ca de găină când auzeam tot stadionul scandând „România, România, România”. Repet, de mult timp n-am mai auzit să se strige aşa de tare şi frumos în favoarea echipei naţionale.
Urmează o vară fierbinte care începe chiar astăzi. Ceasul arată ora 00:10. E deja sâmbătă dimineaţa. Naţionala pleacă spre plajele Copacabanei, acolo unde vom da piept, pe 8 iunie, cu eterna şi fascinta Brazilie. Apoi jucăm cu Paraguay (11 iunie), iar în august inaugurăm „Naţional Arena” cu marea echipă a Argentinei. O „triplă” de vis care va aduce în faţa „tricolorilor” un altfel de fotbal pe care nu-l întâlneşti în Europa dar mai ales în Liga 1.
Mergem mai departe cu România şi selecţionerul Răzvan Lucescu. Cam asta este concluzia după acest 3-0 cu Bosnia. România trebuie să confirme şi să câştige în următoarele confruntări. Fără această continuitate victoria cu Bosnia nu valorează nici măcar două parale. Singurul regret rămâne absenţa lui Cristi Chivu care merita să se bucure la această victorie. În rest… hai România!