Naționala lui Daum, aceeași Mărie dar cu pălărie… nemțească!

septembrie 5, 2016 in CM 2018 - Rusia

Mandatul selecționerului Christoph Daum va depinde de rezultatele din primele partide oficiale. Cu Muntenegru, Armenia și Kazahstan!

Mandatul selecționerului Christoph Daum va depinde de rezultatele din primele partide oficiale. Cu Muntenegru, Armenia și Kazahstan!

„Inovațiile” selecționerului Christoph Daum nu au schimbat fața echipei naționale. Dimpotrivă. Cu Muntenegru, „tricolorii” au avut o primă repriză slabă și o a doua și mai slabă. Multe pase haotice, fără un „decar” care să-și asume responsabilitatea acțiunilor decisive, spirit defensiv exagerat și lipsă de încredere. Clar, domnul Daum nu cunoaște echipa, nu cunoaște jucătorii. România e cam singura natională europeană care ține tricoul cu nr. 10 pe banca de rezerve. Maxim are orgoliu și s-a grăbit să-l revendice de la Stanciu dar selecționerul Daum nu trebuia să-i permită asta. Stanciu era de nr. 10 chiar dacă a jucat slab și a ratat penalty-ul de trei puncte. Înainte se arunca cu noroi în Pițurcă și Iordănescu că luau prea mulți jucători de la Steaua ca să le crească cota. Oare? La Cluj niciun stelist nu și-a găsit locul în formula de start. S-a schimbat ceva în bine? Nu. Totul a mers mai rău ca în mandatul „Generalului”. Am văzut aceeași Mărie cu altă pălărie. Una nemțească. Dacă nu se întâmplă ceva în bine, repede, „dubla” din deplasare cu Kazahstan și Armenia se poate transforma într-o dramă cu zero puncte!

Jocul naționalei a suferit mult la debutul în preliminariile Mondialului din 2018. Muntenegru n-a fost o nucă așa de tare pe cât credeam dar a fost o echipă suficient de versată ca să exploateze experiențele nereușite și lipsa de omogenitate din tabăra tricoloră.
Federația a riscat prin numirea unui selecționer strain și își asumă răspunderea pentru rezultate. De ce ne-a fost frică n-am scăpat: selecționerul Daum nu a reușit să cunoască sută la sută jucătorii, iar asta s-a văzut pe teren.
Cei mai buni cu Muntenegru au fost portarul Pantilimon și debutantul Benzar. Cel mai slab, cred că Stanciu. Dar chiar și așa Stanciu trebuia să poarte tricoul cu nr. 10. Faptul că „herr” Daum a acceptat pretențiile lui Maxim nu este tocmai în regulă pentru că astfel de mofturi înrăutățesc atmosfera din vestiar. Stanciu a prins o zi proastă la care s-a adăugat ghinionul. A schimbat stilul de execuție la penalty și a ratat. 🙁 Dacă marca nimeni nu mai scotea un sunet. Dar asta e viața fotbaliștilor!
Bicfalvi și Săpunaru, surprizele lui Daum, au dezamăgit. În aceeași notă și alți colegi de-ai lor. Un plus pentru Adi Popa care a marcat pentru 1-0 și Keșeru care, cu prețul unei accidentări urâte, a scos penalty-ul ce putea aduce toate punctele în contul României. Dar n-a fost să fie! 🙁