Naționala, încotro?

iunie 15, 2015 in EURO 2016

Ultimele rezultate ale „tricolorilor” au readus suporterii aproape de echipa națională. Un moment fericit care trebuie păstrat!

Ultimele rezultate ale „tricolorilor” au readus suporterii aproape de echipa națională. Un moment fericit care trebuie păstrat!

Nu joacă strălucit dar e liderul grupei F. N-a învins selecționate cu faimă dar în clasamentul FIFA va ajunge, în iulie, între primele 10 naționale ale lumii. Nu mai are jucătorii de altădată însă rămâne în centrul atenției. Un amestec ciudat care generează instantaneu întrebarea: naționala, încotro? Rezultatul de la Belfast este unul bun în raport cu problemele de lot care au existat acolo. „Tricolorii” lui nea Puiu se descurcă cum pot și pe unde pot. O stare adaptată la faza în care a ajuns fotbalul românesc. Una jalnică. Pe termen scurt problema se rezolvă frumos. Mergem la EURO 2016. Dar ce-o să facem acolo că jocul scârțâie serios. Naționala se îndreaptă spre un tunel lung și întunecos. Acum ne bucurăm încă de „lumină” dar dacă nu se schimbă ceva în sistem vom căuta felinarul ca să mai vedem o calificare!

S-a făcut atâta tam-tam după remiza albă de la Belfast de parcă România era una dintre forțele mondiale ale fotbalului. Că dacă intra jucătorul „X” în locul lui „Y” se crăpa pământul și îi înghițea pe nord-irlandezi. Mental era bine să încercăm victoria dar la problemele de efectiv existente la Belfast să zicem mersi că n-am luat bătaie.
Din păcate, naționala plătește un tribut mare pentru perioada în care Pițurcă a refuzat să schimbe liniile, generațiile. Nea Puiu Iordănescu încearcă acum marea cu degetul dar nu poate risca o calificare pe care o are în mână. De jucat joacă doar fotbaliștii cu valoare și, atenție, cei obișnuiți cu presiunea, cu meciurile cu miză mare.
Faptul că, în luna iulie, prima reprezentativă va ajunge printre cele mai bune 10 din lume nu ne bucură. Și am să vă spun de ce. Clasamentul FIFA nu arată adevărul. „Tricolorii” și-au făcut punctele cu adversari modești, de mâna a doua. Dacă dădeau peste Spania, Italia, Anglia sau Germania mai vorbeam azi de locul 10? 🙂
Nu ne bucură nici măcar foarte probabila postură de „cap de serie” la tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru CM 2018. Dacă ajungem într-o grupă cu Franța, Suedia și Turcia la ce ne ajută? În orice domeniu de activitate trebuie să existe o măsură a valorii și bunului simț. Dacă a avut parte de o grupă F cu adversari modești, Federația trebuia să găsească „amicale” tari cu nume mari. Se pierdeau puncte dar se vedea exact unde este și ce poate cu adevărat cea mai iubită echipă de fotbal din România: echipa națională!