Dan Petrescu, „comandant” sau… „comandat”?

iunie 19, 2015 in Liga 1

Cine a renunțat la Bumba: conducerea clubului ASA sau antrenorul Dan Petrescu? Aceasta-i întrebarea!

Cine a renunțat la jucătorul Claudiu Bumba: conducerea clubului ASA sau antrenorul Dan Petrescu? Aceasta-i întrebarea!

Maniera în care a plecat Claudiu Bumba de la ASA ne miră un pic. Știam că antrenorul Dan Petrescu este cel care taie și spânzură atunci când lucrează la un club. Anii au trecut și e posibil ca „Bursucul” să nu mai fie omul pe care-l știam. Șefii grupării din Tg. Mureș l-au pus pe Bumba cu fața la zid: ori în Israel, ori la echipa a doua. Asta deși Bumba a fost unul dintre cei mai buni jucători ai vicecampioanei. Că în locul lui a venit Varga, finul „Buruscului, este un detaliu care poate stârni unele comentarii. Până la urmă cine a decis în cazul Bumba: viceprimarul Maior sau Dan Petrescu? De aici și nedumeriea în privința „Bursucului”: e „comandant” sau „comandat”?

„Bumba e un bun național”, spunea Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF. O părere corectă. Claudiu Bumba a fost unul dintre cei care s-au remarcat în recentul sezon de Liga 1. Un jucător util pentru loturile reprezentative. Surprinzător, Bumba a ajuns la clubul Hapoel Tel Aviv, din Israel. Într-un fotbal mai mult în ceață decât în performanță.
Plecarea lui Bumba pare un pic forțată. Pe postul lui a venit Dacian Varga, finul antrenorului Dan Petrescu, sub mandatul căruia a jucat la Urziceni și Krasnodar. Un detaliu important și deloc de ignorat. Din acest motiv a apărut și ultimatumul primit de Bumba: ori în Israel, ori la echipa a doua! 🙁
Dacă în alte situații astfel de decizii erau luate doar de Dan Petrescu, în cazul Bumba nu mai suntem convinși sută la sută. Presa a scris că viceprimarul Claudiu Maior, membru în Consiliu Director de la ASA, ar fi fost omul cu mesajul. Dacă e așa atunci n-a mai contat părerea „Bursucului”. Logic, nu? De ce? Ca să joace finul său, Varga, sau ca să nu intre în conflict, prea repede, cu conducerea clubului?
Povestea pare banală dar este complicată și cu multe nuanțe. Orice ar spune lumea, Bumba era un jucător talentat și util. Mai ales pentru loturile reprezentative. Îndepărtarea sa de la ASA are iz de cumetrie. Așa pare de la distanță oricât s-ar strădui Dan Petrescu să transmită lumii altceva. „Bursucul” va avea ocazia să ne demonstreze contrariul în meciurile care vor urma. Dacă Varga va confirma, e ok, dacă nu, iese deranj!