Naționala începe să arate… Grozav!

mai 31, 2012 in Națională

Grozav, un atacant cu calități certe. Dacă va ajunge în top? Depinde doar de el!

I-am văzut pe elvețieni cum au făcut praf, săptămâna trecută, naționala Germaniei. Un 5-3 de povestit copiilor. Să dai cinci goluri nemților nu-i de ici de colea chiar dacă asta s-a întâmplat într-un amical. Din acest motiv m-am temut de testul „tricolorilor” cu naționala „Țării Cantoanelor”. România s-a descurcat mai mult decât onorabil la Lucerna unde a câștigat cu 1-0 printr-un gol grozav marcat de tânărul… Grozav. Un început care ne dă speranțe și încredere că măcar putem visa frumos în preliminariile Mondialului din 2014. Că de calificare mi-e frică să vorbesc!

Ne-am apărat destul de bine și am arătat o tehnică bună. Cam așa aș descrie, într-o singură propoziție, jocul etalat de „tricolori” în fața Elveției. O Elveție care a uitat să coboare cu picioarele pe pământ după ce săptămâna trecută a călcat în picioare „panzerele” selecționerului Joachim Low. Umilirea Germaniei cu 5-3 a avut însă un efect de drog pentru reprezentativa Elveției, iar cu România s-a văzut asta.
Selecționerul Victor Pițurcă începe să lege o echipă cât de cât competitivă. Să fii cârcotaș de meserie ca să nu recunoști acest adevăr. Naționala noastră s-a mișcat bine, agresiv, a avut atitudine și tupeu. Relațiile de joc încă mai suferă dar cu trecerea timpului și conturarea unei formule de echipă-standard probabil că aceste carențe nu o să mai sară în ochi.
Un câștig cert pare să fie tânărul Grozav. Atacantul Universității Cluj a jucat cu o lejeritate dezarmantă. Cu zâmbetul pe buze ceea ce spune mult despre potențialul și atitudinea sa. Golul marcat în poarta lui Sommer este un gol de mare atacant. Chiar așa e. Băiatul ăsta poate deveni un vârf de clasă. Totul e să rămână cu picioarele pe pământ. Să nu i se urce la cap!
Victoria rămâne victorie. Fie și într-o partidă amicală. Un 1-0 care ține loc de revanșă pentru bătaia încasată de la elvețieni în 1994. Acel 1-4 de pomină înregistrat la turneul final al Cupei Mondiale din Statele Unite. Cel mai important este trendul ascendent al evoluțiilor și rezultatelor echipei naționale. Din toamna anului trecut, Piți și elevii săi sunt pe plus cam la toate capitolele.
Un motiv de speranță și încredere. După ce am fost praf în calificările pentru Euro 2012 acum sperăm, cu pumnii strânși, la meciuri mari și victorii. E nevoie de răbdare. Fără ea nu se poate. Nicăieri!