Naționala frământărilor

septembrie 25, 2013 in Națională

Suporterii echipei naționale s-au săturat de scandaluri. Ei doresc o atmosferă profesionistă care să genereze rezultate pozitive!

Suporterii echipei naționale s-au săturat de scandaluri. Ei doresc o atmosferă profesionistă care să genereze rezultate pozitive!

Nu este meci sau eveniment al echipei naționale în jurul căruia să nu se nască un scandal. Ceva tot trebuie să fie. Ori din zona mondene, ori ceva legat de selecție, ori declarații răutăcioase venite dintr-o parte sau alta. Nu e normal, iar pe undeva și unii dintre colegii mei de breaslă pun prea repede paie peste foc. Acum urmează o „dublă” relativ ușoară, cu Andora și Estonia, și decisivă pentru prezența la baraj însă liniște tot nu e. Cei de la Steaua critică faptul că jucătorii convocați se întorc nepregătiți de la lot, președintele Federației, Mircea Sandu, le răspunde dur și solicită telegrame de confirmare de la jucătorii care nu mai vor să vină la națională și tot așa. Această atmosferă tensionată nu face casă bună cu performanța, iar rezultatele vor fi în aceeași notă, adică modeste!

Orice lucru în viață are o limită a răbdării peste care nu se poate trece fără urmări. Așa și cu echipa națională. Chiar dacă sunt probleme reale ce țin de selecție și sistem escaladarea lor spre zona scandaloasă a lăsat urme adânci în zona… cifrelor.
Adevărul este că scandalurile nu duc la nimic bun. Sunt teme care ar trebui rezolvate de la antrenor la antrenor sau de la președinte la președinte. A ieși în presă cu declarații incendiare care la rândul lor generează replici de același fel nu-i o rezolvare. Dimpotrivă.
Dacă antrenorul Laurențiu Reghecampf are o problemă cu modul în care se face pregătirea la națională ar face bine să discute direct cu Victor Pițurcă. Dacă Mircea Sandu are comentarii de făcut la adresa jucătorilor selecționați de la Steaua nu zona mass-media este locul potrivit de ceartă ci față-n față cu managerul general al „roș-albaștrilor”, Mihai Stoica.
Genul acesta de dispute ajunge oricum în presă dar măcar să vedem că se face ceva pentru a normaliza o situație complet anapoda. Dacă se vrea rezultate, dacă se vrea performanțe e musai să existe un climat prielnic. Bălăcăreala publică, care continuă de ani buni, consumă inutil energie și face jocul celor care vor să dezbine pentru a stăpâni.