Mutu, o poveste neterminată!

ianuarie 5, 2014 in Special

Adrian Mutu a dat prea puțin fotbalului. Un jucător care și-a irosit talentul uriaș pentru că banii și distracțiile au contat mai mult decât trofeele!

Adrian Mutu a dat prea puțin fotbalului. Un jucător care și-a irosit talentul uriaș pentru că banii și distracțiile au contat mai mult decât trofeele!

O vorbă de prin lume adunată sună cam așa: „Ce începe prost se termină și mai prost!”. Fiecare dintre noi am constatat asta pe propria piele. La fel și Adrian Mutu care a fost dat afară de la Ajaccio. Corsicanii au așteptat să facă revelionul și l-au pus pe liber. Adio, Franța. Mutu începe cu stângul 2014. Viața spumoasă, tumultoasă, presărată cu multe „picanterii” și stropită cu băutură la greu îl pune într-o nouă postură jenantă, umilitoare. Un talent uriaș mistuit de neseriozitate. O promisiune continuă prea puțin materializată în fapte. E posibil să asistăm la finalul de carieră al ultimului „decar” autentic pe care l-a avut echipa națională. Colaborarea cu Petrolul poate să aducă „găzarilor” mai mult rău decât bine. Adrian Mutu și-a bătut joc de talentul cu care a fost înzestrat. O poveste neterminată. Pe 8 ianuarie, Mutu împlinește 35 de ani. Halal aniversare. Păcat!

Adrian Mutu nu a onorat cu prezența reunirea lotului la Ajaccio. A fost bomboana de pe colivă. Corsicanii nu au mai suportat fițele „Briliantului” și i-au dat cu șutul în fund. Însuși antrenorul lui Ajaccio, Christian Bracconi, a confirmat rezilierea contractului.
Deja se vorbește despre sosirea lui Mutu la Petrolul. Întrebarea e simplă: îi poate ajuta „Briliantul” pe găzari sau le aduce scandalul în casă? La câte belele a fost tartor Adi Mutu e greu de crezut că se poate schimba peste noapte.
Jucător tehnic, de calitate, Mutu a oferit prea puțin fotbalului în raport cu ceea ce poate. L-a trădat atitudinea față de performanță. Statutul de vedetă i-a urcat gărgăunii la cap. Și-atât. În viața lui a contat mai mult plăcerea de a trăi clipa decât disciplina.
Ce șanse de reabilitare mai are Adrian Mutu? Foarte mici. Probabil nici el nu mai crede în ele. O posibilă revenire în fotbalul românesc îl va face și mai vulnerabil în fața presei, iar un eșec pe gazon va fi amplificat și mai și. Doar o minune ar putea să schimbe datele problemei.
Adrian Mutu, o poveste de viață cu multe întrebări și prea puține răspunsuri!