Michael Schumacher, din dragoste de viteză

decembrie 31, 2013 in Formula 1

Michael Schumacher

Michael Schumacher este inegalabil. Chiar și prin felul de a zâmbi după o victorie. Sperăm să câștige și cursa pentru… viață!

La sfârșit de an este bine să discutăm despre lucruri frumoase. De multe ori însă viața bate… imaginația și ne obligă să schimbăm planul. Pilotul Michael Schumacher, de șapte ori campion în Formula 1, continuă să se zbată între viață și moarte. După accidentul suferit duminică, la schi, „Schumi” rămâne în comă. Luni seară el a fost operat pentru a doua oară la spitalul din Grenoble (Franța). Dragostea de viteză l-a adus în această postură. Nu trebuie condamnat pentru asta. Toată cariera de sportiv a închinat-o unei singure idei: F1. O competiție în care viteza, stăpânirea de sine și riscul sunt determinante pentru victoria finală. Să ne rugăm pentru „Schumi” în fiecare oră. Un mare campion de care avem nevoie pentru că face parte din galeria celor mai importanți sportivi din istoria omenirii. Dragostea de viteză i-a jucat o farsă tragică dar sperăm să nu-i ia și viața. Luptă, „Schumi”, luptă!

Doar când auzi despre casca de protecție ruptă în două și plină de sânge te ia cu fiori. Accidentul suferit duminică de pilotul german Michael Schumacher, pe pârtia de la Maribel (Franța), a fost cumplit. Deja s-au făcut două intervenții chirurgicale, pe creier, însă nimeni nu oferă garanții. Doar speranțe.
Ca sportiv, „Schumi” a fost mereu un învingător. Asta îl va ajuta enorm în lupta pentru viață. S-a lăsat sedus de frumusețea alunecării pe schiuri pentru că a simțit viteza aceea nebună care l-a făcut campion în Formula 1. O stare care nu se poate descrie în cuvinte. Se poate simți doar într-un monopost!
În acest moment, Michael Schumacher participă la cea mai importantă cursă din carieră. O cursă la capătul căreia nu-l așteaptă podiumul de premiere, nici celebra sticlă cu șampanie pentru învingători, nici imnul țării sale. Îl așteaptă viața. „Schumi” a concurat mereu sub presiune și sigur va reuși să câștige și acest test dificil.
Anul sportiv 2013 se termină trist. Lăsăm statisticile și ne rugăm ca Michael Schumacher să trăiască. Sportul mondial, fanii au nevoie de el. „Schumi” a știut mereu să găsească cel mai scurt drum spre victorie. O poate face și acum!