Tătărușanu, pleacă „moca” la Olympiakos?

decembrie 28, 2013 in Internaţional

Portarul Ciprian Tătărușanu este foarte aproape de Olympiakos unde e posibil să joace pentru un salariu anual de 500.000 de euro.

Portarul Ciprian Tătărușanu este foarte aproape de Olympiakos unde e posibil să joace pentru un salariu anual de circa 500.000 de euro.

Foarte probabil. Presa elenă anunță că, din vară, Tătărușanu este jucătorul campioanei Greciei, Olympiakos Pireu. Un transfer pe „moca” făcut de Steaua. Jucătorul a intrat în ultimele șase luni de contract însă asta nu scuză afacerea păguboasă. Se mizează pe faptul că „Tătă” apără până la vară și duce Steaua în Liga Campionilor. La prima vedere un raționament corect dar cine garantează calificarea în grupe după ce pleacă la greci? Cred că lucrurile trebuiau rezolvate acum un an sau poate în vară. Nu poți lăsa un jucător de echipă națională să plece fără să încasezi ceva. Dacă se finalizează transferul pierderea este importantă. Și valoric, și finanicar. Un milion de euro în iarnă este mai bun decât iluzia unei calificări în grupele UEFA Champions League. Vorba aceea: „Ce-i în mână nu-I minciună”!

Ziariștii eleni anunță transferul lui Ciprian Tătărușanu la Olympiakos Pireu, campioana Greciei. O echipă abonată la grupe Ligii Campionilor și care, la primăvară, va juca în „optimi”. „Tătă” a intrat în ultimele șase luni de contract cu Steaua și poate ajunge în curtea grecilor pe gratis. Steaua rămâne fără replică dar și fără bani pentru că a tergiversat clarificarea situației.
Sigur că există calcule în tabăra „roș-albaștrilor”. Conform site-ului www.prosport.ro, Helmuth Duckadam, fostul mare portar al Stelei, spunea pe tema asta că: „Mai bine iei câteva milioane bune din Liga Campionilor şi îţi pierzi portarul gratis în vară, decât să iei un milion în iarnă şi să ratezi Liga!”. Poate. Dar dacă Steaua ratează calificarea în grupele UEFA Champions League?
Dacă tot s-a invocat suma de un milion de euro poate era bine ca Steaua să caute un transfer pe bani. Mai punea ceva și aducea un portar bun, de top. Problema se rezolva repede. Tătărușanu este un portar valoros dar nu de neînlocuit. În plus, orice greșeală făcută în retur i se va imputa cu vârf și îndesat pe motiv că este cu gândul la Olympiakos, nu la Steaua! 
Steaua încă nu își poate permite să piardă jucători pe gratis. În cazul lui Tătărușanu cineva și-a asumat acest risc. Cine?