„Mister KO”, deja legendă…

iulie 10, 2011 in Box

Lucian Bute, încă un KO ca-n filme!

Un croșeu de stânga devastator, în repriza a patra, l-a făcut franjuri pe francezul Jean-Paul Mendy. Cu un KO pentru România, Lucian Bute și-a apărat pentru a 8-a oară titlul mondial IBF. Mendy nici nu mai contează. Gândul lui Bute fuge acum spre marele Kelly Pavlik, cu care ar putea încrucișa mănușile pe 5 noiembrie. Probabil în State. Apoi, anul viitor, „Mister KO” vrea unificarea centurilor. Lacrimile de bucurie de după meciul cu Mendy, fanii care l-au așteptat la Piața Universității și milioanele de români pe care i-a făcut fericiți arată că Lucian Bute este deja o legendă a sportului românesc. Felicitări campionule!

Cred că Mendy a fost făcut praf încă din repriza a treia. Lucian Bute a reușit un upercut de dreapta care i-a dat capul pe spate francezului. Suficient cât să-i înmoaie genunchii și gleznele. De atunci și până la momentul KO-ului Mendy a înotat pur și simplu prin ring. Campionul IBF și-a păstrat centura!
Am trăit o gală frumoasă și de neuitat. Sincer, nu cred că Bute va mai boxa în România foarte curând. După corecția aplicată lui Jean-Paul Mendy poarta Americii se deschide cu adevărat pentru „Mister KO”. Se pare că marele Pavlik n-ar zice nu. E pe listă…
Lucian Bute vrea și mai mult: unificarea centurilor. Un țel îndrăzneț. Un țel pe măsura valorii lui. Nu va avea o misiune ușoară. Kelly Pavlik este următoarea țintă, iar anul viitor Bute va încerca să unifice toate centurile de campion ale categoriei supermijlocie.
România mai are un ambasador al sportului. Și asta nu e rău deloc. Lucian Bute ne-a arătat că are puterea să se rupă de tot ceea ce este în jurul său. Bute are experiența și răbdarea de a respecta tactica până la final. Asta îi dă putere și, de cele mai multe ori, o încredere fanatică în reușită. „Mister KO” știe că a venit momentul pentru a boxa în Statele Unite, locul unde s-au făcut remarcați mai toți marii pugiliști ai lumii.
O notă de 10 oentru organizatorii galei de sâmbătă seară. Cu puține imperfecțiuni… Românii iubesc boxul pentru că s-au atașat pe loc de „Mister KO. Bute este în acest moment un fel de simbol național. Un om care ne redă bucuria și plăcerea de a râde într-o lume tot mai apatică și închisă.
Bute a sintetizat rândurile de mai sus într-o frază care este memorabilă: „Bună seara români. Vă mulțumesc din tot sufletul. Ați fost extraordinari. Sunt mândru că sunt român și că v-am putut face fericiți. Niciodată în cariera mea nu m-am simțit ca acum. Vă iubesc și va stimez”.
Visul lui Bute rămâne unificarea centurilor. Poate va reuși, poate nu. Deocamdată trebuie să ne bucurăm că avem un mare sportiv. Și mai mult decât atât: un mare caracter. „Mister KO” este deja o legendă!