Lucian Bute, un mare campion!

iulie 9, 2011 in Box

Bute, totul pentru victorie!

Uite că a sosit și momentul ca Lucian Bute să boxeze în fața românilor, la el acasă. După celebra frază „Let’s get ready to rumble!” , care va fi rostită de la fel de celebrul Michael Buffer, Bute este gata să ne ofere încă o dovadă clară a valorii sale. Pugilistul nostru poate fi considerat un erou, un exemplu de reușită în viaţă prin modestie, cinste, muncă, sacrificii, dar şi inteligenţă. Indiferent de rezultatul meciului cu Mendy, Bute și-a făcut datoria față de România. Un mare campion, un mare caracter. Hai Lucică, fă-l praf!

Nu-i va fi ușor contra francezului Jean-Paul Mendy. Dar ce mai este ușor în ziua de azi? O avea Mendy valoare, că nu degeaba a rămas neînvins, însă Bute e favorit. Depinde doar de el. Dacă nu va prelua adrenalina celor 9.000 de spectatori și a milioanelor de telespectatori, Lucian Bute va păstra „Centura cu Diamante” a categoriei supermijlocie (versiunea IBF). Dacă Bute va alege să lupte doar pentru a satisface publicul atunci sunt convins că va fi în fața unei confruntări cel puțin complicate.
Performanța lui „Mister KO” este uluitoare. Lucian Bute își va apăra pentru a opta oară titlul. Până acum a făcut-o mereu cu succes. România a mai avut mari campioni la box, precum Doroftei sau Leu dar ceea ce a reușit Bute este fabulos. În boxul profesionist „Mister KO” a făcut ravagii: 28 de victorii dintre care 23 câștigate înainte de limită.
A fost tare de la început. În 1998, Lucian Bute cucerea titlul mondial la juniori chiar în Cuba, ţară renumită pentru tradiţia pe care o are în boxul amator. Apoi, în 1999, a venit bronzul câștigat la Mondialele din Statele Unite. Dar nici așa nu și-a convins antrenorii că are față de Olimpiadă. A stat mai mereu în umbra fraţilor Dorel şi Marian Simion, motiv pentru care, în 2003, a decis să facă pasul spre profesionism. O decizie inspirată care îi va marca cariera sportivă, și nu numai, pe toată viața!
Revenind la meciul cu Mendy cred că vom avea ce să vedem. Îmi doresc enorm ca Bute să se impună prin KO. Mă tem însă ca Lucian să nu fie copleșit de public, de scandări. Dacă va reuși să treacă peste acest obstacol și va boxa cu calm atunci își va păstra centura.
Așadar, diseară, schimbați-vă programul: boxează Bute. Gala „Campion pentru Romania”, de la ora 20:30, în direct la ProTV. Un meci pentru un om, un meci pentru o țară, un meci pentru istorie. De la Ilie Năstase, Nadia Comăneci sau Gheorghe Hagi, România nu a mai avut un campion de o asemena anvergurâ. Cei trei ambasadori ai României ar putea deveni… patru după confruntarea de sâmbătă seara. Invincibilul Bute poate deveni campion mondial pentru a noua oară consecutiv dacă va ști, repet asta, să se țină cât mai departe de dorințele publicului.
Altfel, „Let’s get ready to rumble!”. Luptă Bute, tu ești campionul!