Fotbal cu parfum de… vacanță

iulie 6, 2011 in Special

Iancu, în război cu Federația!

Ceasul arată un minuțel peste ora 23:00. Sunt în vacanță la Neptun. Între rafalele de ploaie și drumul noroios ce duce la „Stegulețe” mai găsesc timp pentru a răsfoi „Gazeta” sau „Pro Sport”-ul. Nebunia abia începe. Scandalul și jignirile sunt cele mai tari „transferuri” ale verii că în rest e cam haos prin fotbalul nostru. Altfel aștept soarele care de mâine va îmbrățișa litoralul pentru multe zile. Și fotbalul? Greu de crezut!

Multe gânduri… Că tot am vorbit despre litoral… Chiar dacă vremea s-a zbârlit la noi, cu averse de ploaie și frig, am avut un motiv să mai și râd. În loc să se apuce de lucrările pentru amenajarea lacurilor și a celebrei intrări la „Stegulețe” în toamna lui 2010, adică după terminarea sezonului estival, autoritățile au demarat investiția complet aiurea. Așa s-a ajuns ca o ploicică de vară să transforme drumul turiștilor spre plajă într-un adevărat slalom special pe… noroi. Unii zbierau spre doamna Udrea făcând trimitere la „tocurile de lux” care cu certitudine ar fi rămas înțepenite în mocirlă. Și mai vrem turști străini pe Litoral! 🙂
Fuga la fotbal. La Steaua scandalul continuă pe toate planurile. Mihai Costea a intrat în gura lui Gigi Becali care nu este mulțumit de randamentul său. Politica haotică de transferuri, pe care presa tot o semnalează atunci când vine vorba despre „roș-albaștri”, pare să nu se mai termine. Rony Levi ori a fost naiv, ori l-a interesat doar banii atunci când a acceptat să vină la Steaua. Să lucrezi cu jucători care au fost transferați fără ca măcar cineva să te întrebe despre ce ai de gând să faci este o lipsă de profesionalism surprinzătoare pentru un club așa de mare.
Marian Iancu (foto), patronul Timișoarei, se ceartă de mama focului cu Mircea Sandu. Pe tema retrogradării lui Poli. Iancu, un tip documentat atunci când iese pe sticlă, invocă o serie de clauze din regulamentele Federației care îi dau dreptate. Un caz complicat a cărui finalitate o vom afla doar dacă se bagă FIFA și UEFA sau Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Elveția). Și mai cred că toată această poveste va avea urmări de natură penală.
Fără bani pentru bugetul clubului, acționarii lui Dinamo, foști și actuali, n-au găsit altceva mai bun de făcut decât să sară la bătaie. După contrele la distanță cu Borcea, Dragoș Săvulescu a mai reușit să scoată din minți un dinamovist sută la sută. Gigi Nețoiu a fost destinatarul unei aroganțe din partea lui Săvulescu. Actualul președinte-delegat al lui Dinamo i-a oferit lui Nețoiu o carte de vizită pentru ca acesta să știe cu cine… vorbește. Un gest de doi lei etalat la… „Doi Cocoși”? Dar ce importanță mai are restaurantul dacă nu există respect. Dinamo arde după bani, iar acționarii se piaptănă și își fac aroganțe. Ce nebunie!
Am trecut deja de miezul nopții. Vă las că mâine începe să-și intre în drepturi soarele. Noi ținem aproape că vine meciul lui Bute!