Misiune de gala

februarie 17, 2010 in Special

Unirea Urziceni are in fata cea mai fantastica „dubla” din istoria ei. Doua meciuri cu Liverpool, in 16-imile Ligii Europa. Primul, joi seara, pe legendara arena „Anfield Road”. O provocare imensa pentru o formatie care s-a asezat de foarte putina vreme pe harta fotbalistica a Europei. Cu totii vom trai, cu bucurie, placerea de a privi fotbalul chiar intr-unul dintre templele sale. Dincolo de rezultat este fotbal si fair-play. Intr-o seara de gala.

Nascuta intr-un oras mic, cum este Urziceniul, Unirea a invatat drumul spre victorie incepand de la zero. Pas cu pas. Etapa cu etapa. S-a calit intr-un fotbal macinat de interese si orgolii de tot felul. Pana la urma a reusit in vara anului trecut cand Unirea a cucerit titlul de campioana. Un fel de rasplata finala pentru tot ceea ce s-a construit acolo, cu rabdare si tenacitate.
Povestea frumoasa din Baragan a continuat datorita, in special, antrenorului Dan Petrescu. In Liga Campionilor. In grupe. Doua victorii si opt puncte reprezinta zestrea ialomitenilor la acest nivel de performanta, un record pentru fotbalul românesc. Daca n-a fost sa fie o primavara de Champions League, Unirea are parte de una in Europa League. Dar fara Dan Petrescu, plecat intre timp sa antreneze in Rusia, pe Kuban Krasnodar, Unirea Urziceni va face cunostinta cu un nume mare din fotbalul european: FC Liverpool. Cu „Anfield Road”, cu fanaticii suporteri ai „cormoranilor”, cu celebrul imn „You’ll Never Walk Alone”. Sunt lucruri pe care le intalnesti o singura data in viata, iar atunci cand se intampla trebuie sa stii sa te bucuri de ele.
Romanii care au aplaudat cu frenezie suturile fenomenale ale lui Steven Gerrard sau paradele portarului Reina vor dori sa vada, de aceasta data, cu totul altceva. Poate interventiile decisive ale lui Galamaz, poate fentele lui Frunza, poate chiar si goluri de la Bilasco. Ganduri frumoase pe care nu am fi putut sa le avem daca Unirea n-ar fi ajuns aici.
Liverpool-Unirea, un meci in care dispare orice fel de speculatie tipic balcanica. Ramane doar fotbalul, care sper sa fie onorat, asa cum se cuvine, de catre campionii Romaniei, antrenati acum de israelianul Levy. Important este ca joi seara, de la ora 22:05, Unirea sa onoreze cu demnitate prima confruntare cu Liverpool. O tentativa pe cat de grea, pe atat de frumoasa. O adevarata misiune de gala. Bafta Unirea!