Mayweather, „campion” cu un KO de golan!

septembrie 18, 2011 in Box

În afara invicibilității din ring Floyd Mayweather rămâne unul dintre cei mai nesuferiți campioni din istoria boxului mondial. Mayweather s-a impus în fața Victor Ortiz printr-un KO murdar. Spre finalul rundei a patra Ortiz l-a lovit cu capul în gură. Arbitrul a oprit meciul și l-a penalizat pe mexican. Confuzia plutea în ring. Ortiz continua să-și ceară scuze și era cu garda jos. Floyd Mayweather s-a făcut că plouă şi i-a dat un croşeu de stînga şi o directă de dreapta devastatoare. Ca din senin. Suficient pentru a rămâne invincibil dar cu o victorie rușinoasă!

Mayweather nu are scrupule și lovește decisiv, sub privirea uluită a arbitrului, chiar dacă Ortiz (stânga) avea garda jos!

Dacă nu se întâmpla acest incident aveam parte de un meci de zile mari. Floyd Mayweather și Victor Ortiz au reușit să ne ofere, cât au stat în ring, un spectacol total. Pumni, ură, frustrare. Și multe alte „ingrediente”. Inclusiv lovituri la limita regulamentului. Și gesturi de ghetou.
În repriza a patra meciul începuse să semene cu o bătaie de stradă. Se cărau pumni din toate pozițiile. Totul a culminat cu capul în gură pe care Ortiz i l-a aplicat lui Mayweather într-un moment de ofensivă totală. Gest urât dar generat involuntar. Cel puțin așa s-a văzut pe micul ecran. Mexicanul și-a recunoscut imediat vina, arbitrul l-a taxat cu un punct de penalizare, iar Ortiz a pus capăt acestei scene cu o îmbrățișare sinceră.
O tentativă de împăcare deloc comună cu educația lui Floyd Mayweather. Altfel un mare sportiv dar cu un caracter aproape de zero. Banii și gloria i-au întunecat atât de mult mințile încât americanul a ajuns să apeleze la cele mai josnice proceduri doar ca să câștige „Centura cu diamante” a versiunii WBC. Și milioanele de dolari puse în joc la această gală găzduită de MGM Grand Garden Arena (Las Vegas – Statele Unite). Chiar dacă a fost acoperit din punct de vedere regulamentar Mayweather a demonstrat că nu știe ce înseamnă fair-play.
Mai grav, Mayweather s-a dat în spectacol și atunci când avea centura pe umăr. Intervievat, chiar pe ring, de celebrul reporter Larry Merchant (80 de ani), o adevărată enciclopedie vie în materie de box, Floyd Mayweather a avut o recție lipsită de bun-simț la adresa reputatului jurnalist: „Du-te de aici! Pleacă! HBO ar trebui să te dea afară, nu ştii nimic despre box! Tot timpul te iei de mine!”. Șocat de ceea ce i se întâmplă, în direct, Merchant nu s-a lăsat mai prejos şi i-a oferit un răspuns pe măsură: „Dacă eram cu 50 de ani mai tînăr, ţi-aş fi dat una!”.
Revenind la meci, Victor Ortiz a plătit un tribut greu naivității de a crede ca are în față un mare campion. Mayweather este un mare sportiv dar ne-a demonstrat că nu are stofă de idol. Marii campioni au o calitate: știu să-și respecte adversarii. Floyd Mayweather, nu. Un motiv pentru organizarea meciului-revanșă. Măcar din respect pentru cei 17.000 de spectatori și sutele de milioane de telespectatori.