AVE, Wesley!

septembrie 16, 2011 in Liga Europa

Wesley cucerește Roma cu o „doppietta”. AVE!

Cinci puncte din prima! Acesta este bilanțul echipelor românești în prima etapă din grupele Ligii Europa. Steaua a reușit să reziste lui Schalke 04, cu certitudine cel mai dificil adversar din cei trei. Vasluiul a scos un 2-2 la Roma, cu Lazio, un rezultat pentru istorie, iar Rapidul e pe cai mari după victoria de la Tel Aviv. O joi seară fără înfrângere care alimentează multe iluzii. Altfel, Wesley a fost „the best” cu cele două „boabe” marcate pe „Olimpico”.

Nici nu știu cu cine să încep. Mă gândesc la Steaua care a avut cel mai dificil adversar. Dar și norocul de a întâlni pe Schalke 04 chiar în prima etapă. Reprezentanta Bundesligii nu a jucat pe cartea „totul sau nimic”. La fel și Steaua. „Roș-albaștrii” au reușit să blocheze o formație redutabilă. Faza ofensivă nu a prea contat, elevii lui Rony Levy fiind interesați, în primul rând, să nu primească gol. Nemții au avut doar trei ocazii, între care și o bară în repriza secundă. O remiză albă reciproc avantajoasă. Dar parcă mai mult în folosul ambelor Stelei.
Roma este la picioarele lui Wesley. Un brazilian care a marcat două goluri lui Lazio, chiar pe „Olimpico”. O reușită care i-a adus salutul de respect al romanilor: Ave, Wesley! La debutul în grupele Ligii Europa, FC Vaslui s-a ales cu un uluitor 2-2, un rezultat în care puțini credeau. Ba chiar putea să dea marea lovitură la fel cum CFR reușise acum câteva sezoane, tot acolo, cu AS Roma. Trupa antrenată de Viorel Hizo a condus cu 2-1 din minutul 63, când a rămas cu un jucător în plus pe teren, dar s-a speriat de momentul prielnic și a încasat un gol parabil.
Rapidul s-a prezentat la Tel Aviv ca o echipa mare. Hapoel a fost o formație greu de învins. Dani Coman a închis poarta fiind autorul unor intervenții de senzație. Herea a marcat un gol frumos, iar pe final „alb-vișiniii” au temporizat în stil de mari campioni. Un 1-0 extrem de util într-o grupă cu PSV Eindhoven și Legia Varșovia, două echipe care pot avea probleme cu punctele pe terenul lui Hapoel Tel Aviv.
Cinci puncte în prima etapă din grupele Europa League nu-i de ici de colea. Mai ales că Vaslui și Rapid au jucat în deplasare. Începem să recuperăm terenul pierdut în sezoanele precedente cu speranța că vom recâștiga dreptul de a trimite campioana direct în grupele Ligii Campionilor. Nu sunt aprecieri de conjunctură. Steaua, Vaslui și Rapid chiar au jucat bine și pragmatic. Și-au văzut interesul. Să nu uităm că suntem în grupe, iar orice punct contează în clasament. Dar și în cont pentru că aduce bani. Așteptăm confirmarea în meciurile de peste două săptămâni.