Marea Mutare

noiembrie 20, 2010 in Fotbal

Mai rar se intampla ca in fotbalul romanesc sa se faca un transfer fara tambalaul mediatic de… prezentare. De data asta Gigi Becali a procedat corect si a vorbit cu presa doar dupa perfectarea tranzactiei. Mihai Stoica revine la Steaua, unde era asteptat de multa vreme de toata suflarea stelista. Cele doua titluri de campioana (2005, 2006), Supercupa Romaniei (2006) si semifinala Cupei UEFA (2006) sunt performante la care MM a avut o contributie importanta, poate chiar decisiva.

Mihai Stoica este, in acest moment, singura solutie de redresare a Stelei. Unii au cautat raspunsul in schimbarile repetate de antrenori. Categoric, si acest aspect a blocat performanta insa la nivel managerial conducerea din Ghencea nu s-a ridicat, in ultimii ani, la nivelul brandului si al simpatiei de care se bucura Steaua.
Suporterii stelisti nu l-au uitat pe MM chiar daca acesta a gresit fata de ei atunci cand a lovit un fan la tribuna zero. Mihai Stoica si-a cerut scuze in repetate randuri si oamenii l-au iertat. Am gasit pe forumuri sute de mesaje in care fanii Stelei il cereau inapoi pe MM. „O avea Gigi Becali alte pacate dar nu ii putem reprosa ca tine dusmanie cuiva.”, am scris intr-un text postat, tot aici, pe data de 6 octombrie. Intr-adevar, patronul Stelei, de voie de nevoie, si Mihai Stoica au trecut peste divergentele din ultimii ani si au acceptat sa colaboreze, din nou, pentru Steaua.
Zvonul aparut acum cateva saptamani cum ca MM vine la Dinamo, din iarna, s-a stins la fel de repede cum a aparut. „Mihai Stoica este tipul de manager recomandat pentru obiectivele de performanta ale unui club de talia Stelei. Ba chiar pentru pastrarea unui anumit stil de joc format in Ghencea dea lungul istoriei acestei echipe. Faptul ca «MM» a refuzat, pe fata, ofertele primite de la Dinamo si Rapid l-au facut si mai ravnit de fani. Si nu numai…”, am scris in urma cu o luna si ceva. Quod erat demonstrandum!
Daca Mihai Stoica s-a intors la Steaua asta nu inseamna ca trupa din Ghencea va urca, instantaneu, pe primul loc. Testul de sambata, din campionat, cu FCM Tg. Mures, poate sa fie un nou inceput sau o problema in plus pentru MM. Noul manager general al Stelei baga deja fiori in eternele rivale la titlu. Macar din aceasta perpectiva transferul lui MM este o mare mutare.