Cartu, un final… asteptat

noiembrie 25, 2010 in Fotbal

Dupa ce a spart banca lui Basel, antrenorul Sorin Cartu isi ia adio de la CFR. In loc de un an si zece luni, conform contractului semnat pe 13 septembrie 2010, „Sorinaccio” si-a trecut in cont doar doua luni si… 13 zile. Eliminata din Liga Campionilor si Cupa Romaniei, CFR isi continua agonia. Dincolo de gestul facut de Cartu, la Basel, lipsa de rezultate si jocul echipei sunt motivele principale ale demiterii. Vine Boloni? Pentru „ceferisti” a mai ramas doar campionatul!

O noua schimbare de antrenor la CFR. Si a nu stiu cata in Liga 1. Gruparea din cartierul Gruia este in degringolada. Fata de sezoanele precedente, ultimele rezultate inregistrate de CFR sunt catastrofale. Eliminarea din Liga Campionilor si Cupa Romaniei au pus lacat peste visele de marire ale patronului Arpad Paszkany.
Incidentul de la Basel, unde Sorin Cartu a facut tandari unul dintre geamurile laterale ale bancii de rezerve, poate fi un pretext dar in nici un caz motivul demiterii. In noua meciuri din campionat, Cartu a reusit patru victorii si trei remize. Bilantul cu Europa este insa sinistru: patru infrangeri si doar o victorie in grupa E a Ligii Campionilor.
Adevarul este ca „Sorinaccio” a acceptat sa preia trupa din Cluj intr-un moment greu, cu probleme importante, mostenite din timpul pregatirii de vara, care s-au amplificat pe traseu. Un risc asumat care, in final, l-a costat scump. Nu stiu daca CFR avea motive sa-si faca iluzii cu Bayern Munchen sau AS Roma dar cu Basel putea realiza macar patru puncte.
Cred in continuare ca schimbarile repetate de antrenori nu rezolva o criza. Poate la iarna, atunci cand un tehnician incepe sa-si puna in aplicare strategia de pregatire si transferuri. Desi principal a fost numit Alin Minteuan, se vorbeste deja despre venirea lui Ladislau Boloni. Ar fi o mutare desteapta dar, indiferent de numele antrenorului, va trebui sa treaca ceva timp pentru ca acesta sa poata controla totul asa cum isi doreste.
Caruselul antrenorilor continua in Liga 1. Cu mult peste limita normalitatii. Asta explica, in mare masura, rezultatele slabe inregistrate de echipele cu pretentii si aspiratii la cupele europene. O dovada concreta a lipsei de profesionalism care se manifesta in fotbalul romanesc. Decontul formatiilor romanesti din actuala editie a Ligii Campionilor si Ligii Europa demonstreaza aceasta realitate.