Maradona, din nou cu nasul pe sus

iunie 23, 2010 in CM 2010 - Africa de Sud

Dupa trei victorii si noua puncte castigate in grupa B, cu Argentina, selectionerul Diego Maradona incepe sa vorbeasca, din nou, cu nasul pe sus de parca el ar fi buricul pamantului. Dupa victoria cu Grecia (2-0), Maradona s-a dezlantuit asupra arbitrilor, adversarilor si jurnalistilor. O stare de fapt care nu-i face onoare si care transmite jucatorilor argentinieni o doza de infatuare, prea mare in raport cu ceea ce vor sa faca la acest turneu final: cucerirea Cupei Mondiale.

In meciul cu Grecia, disputat marti, Argentina a dominat ostilitatile de la inceput pana la final. Elenii au crezut prea mult in jocul rezultatelor, uitand ca problema calificarii puteau s-o rezolve doar ei si numai ei. Demichelis si Palermo i-au adus cu picioarele pe pamant si le-au oferit sansa sa scape de vuvuzelele din tribune. Grecia se duce acasa dupa o prezenta in ceata la Mondialul gazduit de Africa de Sud.
Argentina are culoar bun in optimile de finala acolo unde elevii lui Maradona vor intalni Mexicul, un adversar accesibil dar imprevizibil. Trupa lui Maradona are valoare si a inceput meciul cu Grecia fara sase titulari. Asta spune mult despre forta „pumelor” insa am vazut si slabiciuni in aparare, care pot fi speculate de alte formatii cu pretentii.
Chiar si asa, cu un lot valoros la dispozitie si o echipa buna, Maradona nu are dreptul sa faca circ. Nu ca n-ar da bine la public, dimpotriva, ci pentru ca induce o stare de grandoare in randul jucatorilor de care acestia chiar nu au nevoie in acest moment. Aroganta Argentinei, prezenta mai mereu la turneele finale, a fost principalul adversar al acestei reprezentative in drumul spre titlul mondial. Daca Don Diego va rezolva problema atunci Argentina chiar devine principala candidata la castigarea trofeului.

P.S. Coreea de Sud si Nigeria s-au luptat, tot marti, pentru cel de-al doilea loc calificabil din grupa B. Africanii si-au aratat din nou limitele in plan psihologic. Au condus cu 1-0 insa teama de rezultat i-a facut sa termine meciul in genunchi. Nu au pierdut, a fost 2-2, dar Nigeria n-a mai contact dupa golul sud-coreenilor de 1-1. Daca ne uitam cu atentie la cine si ce a jucat in grupa B, nationala Coreei de Sud este peste Grecia si Nigeria. Asiaticii chiar au meritat sa ajunga in „optimi”.