Lotul României, locul 18 mondial la ISDE

octombrie 8, 2013 in Sport Extrem

Lotul național de enduro al României, Sardegna (Italia) 2013!

Lotul național de enduro al României, Sardinia (Italia) 2013!

Timp de şase zile, în perioada 29 septembrie – 5 octombrie, în Sardinia (Italia), s-a desfăşurat „Six Days Enduro 2013”, cel mai vechi şi, totodată, cel mai dur concurs de off-road din calendarul Federaţiei Internaţionale de Motociclism. Lotul României, compus din Alex Gârbacea, Andras Elek, Emanuel Gyenes, Lucian Neagă, Marcel Butuză şi Marton Szilveszter a obţinut locul 18 mondial.

Concurenţii au avut de parcurs zilnic cel puţin 250 de km pe diferite trasee, ceea ce le-a pus la grea încercare atât îndemânarea cât şi rezistenţa fizică. Ediţia din acest an a fost una jubiliară şi a strâns la start 630 de raideri din toată lumea. „Six Days Enduro”, cunoscut şi sub numele de „Olimpiada motorsportului” este locul în care participanții au format o echipă națională, alcătuită din șase raideri, dar s-a aleargat și individual.

Lotul național de enduro al României, Sardinia (Italia) 2013!

Lotul național de enduro al României, Sardinia (Italia) 2013!

Nici clasa junior (Junior World Trophy) nu a lipsit din competitie, dar nici Women World Trophy, disciplină adresată exlcusiv femeilor. Pe locul întâi la World Trophy s-a clasat echipa Franţei, urmată de cea a Statelor Unite, iar pe poziţia a treia a terminat Italia. La Junior World Trophy prima poziţie a fost adjudecată tot de Franţa, urmată de Italia şi de Marea Britanie. La Women World Trophy, destinată sexului fumos, prima treaptă a podiumului a fost ocupată de Australia urmată de Suedia, pe ultimul loc clasându-se Franţa.

Cătălina Bogdan
Ofițer de relații cu presa
www.zwe.ro